Telkiben edzőtáboroztak a női játékvezetők

2023. március. 07., 11:36   |    

Telkiben edzőtáboroztak a női játékvezetők

Az elmúlt hétvégén a női labdarúgó-játékvezetés további fejlesztése érdekében háromnapos edzőtáborban vettek részt Telkiben azok a megyei osztályokban működő, főként fiatal, 1-2 éve végzett női labdarúgó-játékvezetők és asszisztensek, akik vállalták az országos szintnek megfelelő szellemi és fizikai megmérettetést. A tábor fizikai felméréssel, elméleti, illetve videóteszttel kezdődött, aztán a résztvevők belekóstolhattak az országos keret számára már ismert csoportos foglalkozásokba, mely során csapatot alkotva számos klip elemzése történt.

A második napon délelőtt a Puhl Sándor Akadémia bevált módszereinek mintájára a pályán koordinációs gyakorlatok, lesteszt, illetve gyakorlati feladatok következtek, melyekről videófelvétel is készült. Délután a felvételek elemzése történt meg, melynek során önértékelést is végeztek a résztvevők. A délutáni csoportos foglalkozást követően csapatépítő jelleggel a wellness részben vezethették le az izgalmakat a lányok.

A tábor utolsó napján elméleti oktatás, a tesztek, csoportos foglalkozások kiértékelése szerepelt a programban. 

"Látszik az előrelépés, és bízunk abban, hogy a többi női játékvezető és asszisztens is célul tűzi ki, hogy a félévente megrendezésre kerülő női táborban megmutathassa tudását, és a sikeres teszteket követően országos női mérkőzéseket kaphasson" - mondta Hanacsek Attila, a Játékvezetői Bizottság elnöke.

Az összevonás meghívottja volt Sipos Katalin FIFA-játékvezető is, aki Kulcsár Katalinnal és Vad Anitával együtt a női elit tagjai. (Vad Anita a közeljövőben rendezendő női vb meghívottja, Kulcsár Katalin pedig az édesanyai feladatok mellett a közelmúltban csatlakozott vissza VAR-játékvezetőként a futball vérkeringésébe.)

Utóbbiakról az UEFA hivatalos honlapja is megemlékezett kiemelt helyen: https://www.uefa.com/returntoplay/news/027f-1777dec1d1af-88a211d94376-1000--iwd-2023-europe-s-women-taking-charge/


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS