Kóbor Péter az U 17-es Eb-döntő asszisztense volt

2018. május. 22., 08:02   |    

Kóbor Péter az U 17-es Eb-döntő asszisztense volt

A magyar FIFA-asszisztens nagyszerű teljesítményt nyújtott az angliai korosztályos kontinensviadalon.

Holland sikerrel zárult a Rotherham United stadionjában megrendezett U 17-es EB-finálé: a 2-2-es végeredmény után büntetőrúgással 4-1-re győzték le az olaszokat. A döntőt a török Halil Meler vezette, asszisztensei az osztrák Robert Steinacher és Kóbor Péter voltak, a tartalék-játékvezetői teendőket az orosz Horatiu Fesnic látta el.

A 29 esztendős magyar FIFA-asszisztenst sokszor foglalkoztatták a csoportmérkőzések során is. Az 1. fordulóban úgyszintén Meler volt a játékvezető az angol-izraeli meccsen (2-1) a Chesterfield FC stadionjában, ahol a görög Chasan Koulával asszisztált. A második körben a szlovén-portugál összecsapást (0-4) ugyanott a horvát Tihomir Pejin vezette, Kóbor Péter a skót Douglas Potterrel segítette a munkáját. Utána a holland-spanyol (2-0) mérkőzésen ismét Meler volt a bíró, és a kazah Jurij Tikhonyukkal asszisztáltak a Burton Albion stadionjában. A bosnyák-ír párharcon (0-2) immár szokás szerint Meler triójához tartozott a magyar asszisztens a grúz Levan Todriával Burton-on-Trentben.

A negyeddöntőben az olasz-svéd mérkőzésen (1-0) a holland Dennis Higler volt a játékvezető, Kóbor Péter pedig a Feröer-szigeteki Dan Petru Pauli Hojgaard mellett asszisztált. Az olasz-belga elődöntőnek (2-1) is Rotherham adott otthont, ahol az izlandi Vilhjalmur Thoravinsson fújta a sípot, a másik asszisztens pedig a bolgár Georgi Doynov volt. A fináléban tovább öregbítette a magyar játékvezetés hagyományait Kóbor Péter.   


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS