Játékvezetés: évközi fizikai tesztet teljesített az országos keret

2024. október. 17., 14:58   |    

Játékvezetés: évközi fizikai tesztet teljesített az országos keret

Október elején a magyar labdarúgó-játékvezetők országos kerete ismét bizonyította felkészültségét az idény kihívásaira.

Az UEFA előírásai szerint zajló évközi fizikai teszt során mind a játékvezetők, mind az asszisztensek speciális, a labdarúgás fizikai követelményeihez igazított pályatesztet teljesítettek Vecsésen. Az első napon a férfi NB I-es, NB II-es és a női NB I-es keret tagjai, a második napon a teljes NB III-as keret, valamint a női NB II-es keret tagjai teljesítették a teszteket, összesen 200 fő adott számot a fizikai felkészültségéről.

- A labdarúgás fizikai követelményei folyamatosan emelkednek, és ezzel a szinttel a játékvezetőknek is lépést kell tartaniuk – mondta az mlsz.hu-nak Horváth Dávid, az MLSZ Játékvezetői Bizottságának fitnesz instruktora. - A mostani teszt célja az volt, hogy meggyőződjünk a játékvezetők megfelelő állóképességéről, gyorsaságáról és agilitásáról. Az eredmények alapján büszkék vagyunk arra, hogy a magyar játékvezetői keret továbbra is tökéletesen felkészült a hazai és nemzetközi mérkőzések kihívásaira!

A játékvezetők az alábbi teszteket teljesítették:

- Sprinttesztek: 2x40 méteres futás, 6,0 másodperces időkorláttal.
- SDS teszt (Simple-Double-Simple): Ez a speciális teszt a nemzetközi mérkőzésekhez szükséges fizikális felkészültség egyik alapfeltétele.

A játékvezető-asszisztensek tesztjei:

- CODA teszt: Speciális agilitási teszt, mely a gyors irányváltásokat és a pontos mozgáskoordinációt méri.
- Sprinttesztek: 2x30 méteres futás, 4,7 másodperces időkorláttal.
- ARIET teszt: Ez egy módosított ingateszt, amely során nemcsak futásokat, hanem oldalazó mozgásokat is végre kell hajtani.


Címkék:

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS