Vizsgáztak a játékvezető ellenőrök

2006. november. 29., 14:43   |    

Vizsgáztak a játékvezető ellenőrök

Hétfőn rendkívüli továbbképzési napra hívta össze az élvonalbeli mérkőzéseken működő ellenőröket az MLSZ Játékvezetői Bizottsága.

Elkészült az útmutató

A rendezvény egyik célja az volt, hogy a 25 résztvevő egymás között beszélje meg az őszi szezon eddigi tapasztalatait, amelyeket a téli továbbképzéseken továbbadhatnak majd a játékvezetőknek. Megvitatták az ellenőrök részére most elkészült „útmutatót”, amely összefogva tartalmazza az ellenőrök feladatait különböző helyzetekben.

Az elméleti felmérésen - az írásbeli teszt kitöltése mellett - a 18 mérkőzésjelenetet tartalmazó videóanyag volt a legnépszerűbb. Az egyes jelenetek után az ellenőröknek azonnal meg kellett mondaniuk a helyes döntést. Ezután az UEFA hivatalos oktatófilmjéből megtudták a helyes megoldást.

Az ellenőrök ezt követően tekintették meg a Budapest Honvéd - Vasas bajnoki mérkőzést, melyről 36 órán belül jelentést kell küldeniük az MLSZ JB részére.

Mindez már teljes mértékben megfelelt az UEFA Convention előírásainak, így ez a terület is rövidesen 'a teljesített követelmények' rovatba kerül.

A jelenlévők ezúttal is bizonyították a játékvezetés támogatása iránti elkötelezettségüket.
 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS