Változások a keretekbenBede Ferenc az év játékvezetője

2008. június. 08., 12:55   |    

Változások a keretekbenBede Ferenc az év játékvezetője

Az MLSZ Játékvezetői Bizottsága csütörtökön tartotta szezonzáró elnökségi ülését. A tíz napirendi pont között szerepelt a befejezett nemzetközi mérkőzéseken és a nemzeti bajnokságokban nyújtott játékvezetői teljesítmények értékelése, valamint az őszi szezonig hátra lévő feladatok meghatározása is.

Az év játékvezetője Bede Ferenc

A 2007/2008 évi értékelések figyelembevételével a bizottság az év játékvezetőjének Bede Ferencet, asszisztensének Kispál Róbertet választotta.

A keretekben több változás is történt.

Az NB I-es keret létszáma két fővel csökkent. Az élvonalbeli találkozókon nem találkozhatunk majd Sápi Csabával és Pánczél Krisztiánnal.

Az NB II-ben Ursprung Csabától köszönt el az elnökség, miközben három volt NB III-as fiatal kap lehetőséget a másodosztályban: Böcskei Balázs (Győr-Moson-Sopron), Janitz Gergő (Pest) és Szőts Gergely (BLSZ).

A 2007/2008-as szezon asszisztensének Kispál Róbertet választotta a JB
Az asszisztensi keretben Raff Tamást, Szécsényi Istvánt és dr. Vári Ádámot (aki bejelentette visszavonulását), Horváth Róbert (Hajdú-Bihar), Gyűrűsi Gábor (Veszprém) és Varga Gábor (Heves) váltotta.

Az NB II-s ellenőri keretben új névként találhatjuk a Győr-Moson-Sopron megyei JB elnökét, Dubraviczky Attilát és Tompos Zoltánt.

Az elnökségi ülést követő napon Móron találkozott az új NB I-es keret - természetesen a Eb-n lévő Kassai Viktor kivételével - és a 20 megyei JB-elnök. Az elnökség három órán keresztül értékelte személyre bontva a játékvezetők teljesítményét, megfogalmazva a fejlődés legfontosabb területeit.

A megyei elnökök munkájáról szinte csak pozitívumok hangzottak el, s ezek elsősorban a toborzásról, játékvezetői létszám növeléséről, az alapfokú képzésről, valamint a talent-mentor program értékeléséről szólt. A rendezvényeken az MLSZ vezetését Kovács István képviselte.

A tartalmas napot követően a játékvezetők együttese a pályán találkozott a Fenyves Péter polgármester által vezetett helyi öregfiúk-önkormányzat csapatával. A 3-1-es játékvezetői győzelem nem tükrözi hűen a végig kiegyensúlyozott mérkőzés képét. A nap a házigazda szerepét is betöltő Arany Tamás vezetésével jó hangulatú vacsorával zárult, hogy rövid pihenő után mindenki megfelelően feltöltődve készülhessen az őszi kihívásokra.

Az MLSZ JB július 11-13. között tartja felkészítő táborát Tatán.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS