Újra van játékvezetőnk Európa elitjében

2007. december. 27., 17:20   |    

Újra van játékvezetőnk Európa elitjében

Amint már beszámoltunk róla, az UEFA Játékvezető Bizottsága meghívta Kassai Viktort a jövő évi Európa Bajnokságra, ahol tartalék-játékvezetőként szerepel majd. Éljátékvezetőnk öröme a Karácsonyt követően tovább fokozódott, ugyanis a kontinens elit játékvezetői kategóriájába sorolták őt. Ez azt jelenti, hogy – legfiatalabbként - tagja lett a legjobb 28 bírónak. E játékvezetőket 18 ország adja, hazánkat utoljára 1998-ban képviselte bíró a legmagasabban jegyzett csapat tagjai között.

Ez a siker megnyitotta a lehetőséget Kassai Viktor előtt a 2010-es világbajnokságon való részvétel felé is. Kassai egyébként február elején Cipruson vesz rész a szokásos év eleji UEFA felkészítő táboron, majd pár nap múlva a Kanári-szigeteken a FIFA továbbképzésén képviseli huszadmagával a kontinens játékvezetését.

A ciprusi bemutatkozó kurzusra meghívást kapott Szabó Sándor elsőéves FIFA bírónk is, aki a 38 új nemzetközi játékvezetővel együtt - negyedik legfiatalabbként - kemény fizikai, elméleti és nyelvismereti tesztet követően a tavasszal bemutatkozhat a nemzetközi porondon.

Ezzel a magyar játékvezetés elérte, hogy a labdarúgás valamennyi szakágában képviselteti magát Európa elitjében. Nagypályán férfiak: Kassai Viktor, nők: Gaál Gyöngyi, futsal férfiak: Török Károly, nők: Perepatics Lilla, strandlabdarúgás: Mészáros István.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS