UEFA Futsal Cup: Kovács Gábor Folignóban

2016. október. 24., 11:58   |    

UEFA Futsal Cup: Kovács Gábor Folignóban

Magyar játékvezető közreműködésével rendezték meg az UEFA Futsal Cup 5. csoportjának küzdelmeit.

A szakág elitjéhez tartozó Sporting CP együttes rajt-cél győzelmet aratott az olaszországi mezőnyben. Az UEFA Futsal Cup Main Round szakaszában, Folignóban a házigazda olasz Rieti, a belga FP Halle-Gooik és bosnyák Sarajevo alkotta a négyes csoportot a lisszaboni sztárklubbal.

A nyitókörben a thaiföldi vb-döntőben közreműködő, a magyarországi Eb-finálét vezető és a Bajnokok Ligája-döntőben bíráskodó 38 éves FIFA-játékvezető, Kovács Gábor a ciprusi Costas Nicolaouval párt alkotva dirigálták a Sporting-Sarajevo (7-1) párharcot.

A második fordulóban ismét a bosnyákokkal találkozott a Kovács Gábor, aki ezúttal a macedón Josip Bartonnal alkotott duót. A Rieti 7-3-ra győzött a szarajevóiakkal szemben.

A zárómeccs csoportdöntőnek illett be, hiszen az első játszott a második helyezett együttessel. Mivel a Sporting 4-0-ra verte a Rietit, így száz százalékos mérleggel végzett az élen, de az olaszok sem szomorkodtak, ugyanis ők is tovább jutottak. Ezt a találkozott Kovács Gábor újfent Costas Nicolaouval vezette az Olaszország szívében, Umbria régióban lévő, 57 ezres városban. A Sporting évek óta meghatározó tagja az európai elitnek: 2011-ben a második, rá egy évre a negyedik, tavaly pedig a harmadik helyen végeztek a luzitánok. Érdekesség, hogy amikor 2015-ben a bronzmérkőzésen 8-3-ra nyertek a Dinamo Moszkva ellen, a Kairat Almaty-Barcelona (3-2) finálén épp az említett Kovács Gábor fújta a sípot, aki idestova kilenc éve tagja a nemzetközi keretnek. Folignóból újabb élményekkel, pozitív impulzusokkal gazdagodva tért haza.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS