U20-as vb-elődöntő Kulcsár Katalinnal és Török Katalinnal

2016. november. 29., 09:24   |    

U20-as vb-elődöntő Kulcsár Katalinnal és Török Katalinnal

Rangos feladatot kapott Pápua-Új Guineában a magyar játékvezető és asszisztens, Kulcsár Katalin és Török Katalin megbízatása újabb jelentős magyar siker a játékvezetésben.

A női U20-as világbajnokságon a házigazda brazilok elleni mérkőzésén mutatkozott be a magyar duó. Pápua-Új Guineában a vb nyitónapján a dél-amerikaiak 9-0-ra hengereltek. A Port Moresby városában a Sir John Guise stadionban 30 fokban rendezett találkozón Török Katalin és a szerb Svetlana Bilic asszisztensként segítették Kulcsár Katalin munkáját, tartalék-játékvezetőként a német Riem Husseinre számíthatott.

Négy nappal később Kulcsár Katalin a Dél-Korea–Venezuela párharcot vezette. Az ázsiaiak 3-0-ra győztek, az asszisztensei ugyanazok voltak, míg a tartalék-játékvezetői teendőket a svéd Sara Persson látta el.

Azáltal, hogy a negyeddöntőben nem kaptak feladatot, gyanítható volt: a későbbiekben számítanak rájuk. Az Eurosport élő közvetítése jóvoltából ország-világ láthatta az Észak-Korea-Egyesült Államok összecsapást, ahol Kulcsár Katalin bíráskodott, ő vezette az idén a Bajnokok Ligája-fináléját is. Hű segítői ezúttal is Török Katalin és a szerb Svetlana Bilic voltak, a tartalék-játékvezetői szerep a dallamos nevű Finau Vulivulira hárult a Fidzsi-szigetek képviseletében, tartalék-asszisztensként pedig a ciprusi Angela Kyriakou állt készenlétben.

A párharc 120 percesre nyúlt. A gól nélküli első félidőt követően a koreaiak Jon So-Yon büntetőrúgásból szerzett találatával szereztek előnyt az 50. percben. Kis híján ez maradt a végeredmény, de Natalie Jacobs a 89. percben egyenlített, így jöhetett a ráadás. Nem kellett sokáig várni az újabb gólra: a 91. percben Ri Hyang-Sim villant, ezzel alakult ki a 2-1, mellyel Észak-Korea a fináléba jutott.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS