Továbbképzések minden szinten

2008. szeptember. 09., 13:12   |    

Továbbképzések minden szinten

Az MLSZ Játékvezetői Bizottsága éves tervének megfelelően szeptemberben különböző kategóriákban számos továbbképzésre kerül, illetve került már sor.

Szeptember 5-6 között Siófokon találkoztak a futsal szakág képviselői. A 37 kispályás játékvezető lesz hivatott a most kezdődött első-, és másodosztályú bajnokság meccseinek vezetésére. Két FIFA-játékvezetőnk, Török Károly és Kovács Gábor szakmai előadásai jó ráhangolódást jelentettek a bajnoki rajt előtt. Bár a fizikai teszteket mindenki teljesítette, Szabó János az MLSZ JB futsal és stranfoci csoportjának vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a követelmények ezen területen is fokozatosan emelkednek majd. A következő idénytől hivatalosan is megkezdődik strandlabdarúgó szakág játékvezetőinek képzése. Izsvák Zsolt látványos prezentációval mutatta be az egyre népszerűbb sportágat. A következő év januárjában 14 játékvezető tesz vizsgát, ők az MLSZ támogatását is élvező sportág bajnokságaiban működnek majd közre.

Ugyanezen időpontban és helyen ebben az évben immáron ötödik alkalommal találkoztak az ország tehetséges, 'talent' nagypályás játékvezetői. A Hartmann Lajos irányításával vezetett programok tartalmas elfoglaltságot jelentettek a 167 résztvevő számára. Az elméleti vizsgán túl a játékvezetőknek Huták Antal, az asszisztenseknek Tompos Zoltán tartott előadást. Az olimpiai élményeit, szakmai tapasztalatait Kassai Viktor - a döntő játékvezetője - osztotta meg fiatal kollegáival. A Stamler Péter által tartott edzésbemutató jó házi feladatot jelentett mindenki számára.

Szeptember 11-én, csütörtökön az országos keret összejövetelére kerül sor. A délelőtti kötelező fizikai teszt után az MLSZ székházában elsődlegesen a bajnokság eddig lejátszott mérkőzéseinek tapasztalatai kerülnek terítékre. Az MLSZ JB elnökségi ülését követően – a nemzetközi előírások figyelembevételével - most teszi meg javaslatát a jövő évi FIFA-keretekre. Egyéb változások is várhatók - ezekről később számolunk be.

A továbbképzések költségeit az UEFA Convention által nyert támogatás fedezi.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS