Török Károly lett a világ legjobb futsal játékvezetője

2009. február. 13., 18:06   |    

Török Károly lett a világ legjobb futsal játékvezetője

A Futsal Planet nevű szaklap idén is kiosztotta a futsalvilág legjobbjainak járó díjait, a Fusal Awardsot. A 2008-as év legjobb játékvezetője a tavalyi világbajnoki döntőben is bíráskodó magyar sípmester, a szaklap által a futsal történetének egyik legkiválóbb játékvezetőjeként aposztrofált, nemrégiben visszavonult Török Károly lett.

A kilencedik alkalommal kiírt Futsal Awards szerkesztői a 2008-as év legjobb játékvezetőjének választották Török Károlyt. A díjat kiosztó zsűri választását megindokolva így fogalmazott: 'Az 1999 óta bíráskodó Török Károly a futsal történetének egyik legkiválóbb játékvezetője. Kvalitásait senki sem vitatja, közel tíz évig kimagasló hozzáértéssel tevékenykedett a pályán, és sosem felejtette el kimutatni tiszteletét a játékosok és a kispadon helyet foglalók felé. Éppen ezért lenyűgöző karrierje során a futsal szereplői is mindvégig hasonló tisztelettel viszonyultak hozzá. Ez nem kis dolog egy olyan világban, ahol a legegyszerűbb kifogás egy vereségre, a játékvezetők ténykedésének bírálata'.

Az újság kiemelte: Török Károly bírói pályafutása utolsó évében világbajnoki döntőn működött közre, munkájával mindenki tökéletesen elégedett volt. A szaklap azt is hozzátette, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség méltóképpen búcsúztatta a visszavonult sípmestert, mikor november 27-én a magyar-ír válogatott összecsapáson még egy utolsó fellépésre kérte fel a kitűnő játékvezetőt. A cikk így zárul: 'A világ legjobb játékvezetője kategória 2008-as győztese hiányozni fog a futsalpályákról'.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS