Többen bemutatkoztak az NB I-ben az akadémisták közül

2017. december. 16., 14:14   |    

Többen bemutatkoztak az NB I-ben az akadémisták közül

Az MLSZ Játékvezető Bizottsága az utánpótlás-képzést továbbra is kiemelt stratégiai fontosságú területnek tartja.

December elején a vecsési Hotel Airportban három napos kurzuson vettek részt a haladó akadémiai képzés résztvevői. Az értékelés során az egész esztendőben nyújtott szakmai és fizikai teljesítményeket vették górcső alá személyenként, ami hatékony visszacsatolás volt mindenkinek az elvégzett munkáról. A csoportos foglalkozások keretén belül az elmúlt időszakban rögzített mérkőzéseket egyénileg analizálták. Több száz mérkőzésjelenet került terítékre mind a játékvezetők mind az asszisztensek tekintetében. Az angol szakmai nyelvet UEFA DVD segítségével fejlesztették. Elméleti és gyakorlati tanácsokkal szolgáltak a résztvevőknek a tavaszi szezonra való minél hatékonyabb felkészülésért. 

Mérkőzések egyéni bemutatása programpont során a cél a helyes önértékelés kialakítása és a kommunikációs készség fejlesztése volt. A szakmai értékelésen és a tanulságok levonásán túl - üde színfoltként, a klipválasztást és a jelenetek bemutatásának színvonalát a modern technológiai lehetőségek bevonásával, online "szavazással" a társak egymást is minősítették.

Az összevonás egyik érdekessége volt, hogy közösen, a helyszínen tekintették meg az ősz rangadóját, a Ferencváros-Videoton mérkőzést. Itt is csoportokban dolgoztak a fiatal tehetségek, mindenki más-más szakmai témát kapott, amit aztán a mérkőzés videofelvételéből kivágott klipek (illetve a helyszíni, oktatási célzattal készült felvételek) felhasználásával másnap dolgoztak fel minden részletre kiterjedően. Külön kuriózumnak számít, hogy erre a programra a mérkőzés hivatalos játékvezetői és asszisztensi ellenőre is meghívást kapott, így "testközelből" is bepillantást nyerhettek a játékvezetői csapat szakmai értékelésébe.

Az elméleti ismeretek mérést szolgáló szellemi tesztet a közelmúltban elindított MOODLE keretrendszeren oldották meg a résztvevők. Örvendetes, hogy az eltelt évben a haladó akadémiai képzés résztvevői közül többen bemutatkozhattak az élvonalban, illetve nemzetközi mérkőzésekre is kaptak küldést.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS