Telt ház Bognár Tamásék vb-selejtezőjén

2016. november. 16., 19:36   |    

Telt ház Bognár Tamásék vb-selejtezőjén

A harmincháromezer szurkoló belehajszolta a győzelembe kedvenceit Antalyában, a Törökország–Koszovó világbajnoki selejtezőn, melyet magyar játékvezetői négyes közreműködésével rendeztek meg.

Bognár Tamás sípjelére kezdődött az Antalyaspor nemrég felújított stadionjában az a párharc, melyre korábban még sosem volt példa. A FIFA először engedélyezte Koszovó részvételét a vb-selejtezősorozatban, ahol eddig a finnek elleni idegenbeli döntetlen (1–1) után Horvátországgal (0–6) és Ukrajnával (0–3) szemben is alulmaradtak a balkániak. Ezúttal a szintén nyeretlen Törökország vendégei voltak. Fatih Terim szövetségi kapitány csapata a horvátok (1–1) és az ukránok (2–2) elleni ikszet követően kikaptak Izlandon (0–2), így az első győzelem reményében léptek pályára a stadiont teljesen megtöltő, fantasztikus hangulatot teremtő 33 ezer drukker előtt.

Az első játékrészben nem született gól, utána viszont négy percen belül kettő is: az 51. minutumban Burak Yilmaz, a kínai Beijing Guoan légiósa, majd röviddel utána Volkan Sen, a Fenerbahce középpályása ragadtatta gólörömre a fanatikusokat.

Bognár Tamásnak a antalyai vb-selejtezőn Buzás Balázs és dr. Varga Zsolt asszisztensek nyújtottak biztos támaszt, míg tartalék-játékvezetőként (miként korábban a Liechtenstein–Albánia találkozón) ezúttal is Karakó Ferenc ügyelt a technikai zónák rendjére.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS