Tavaszi frissítő kurzus, játékvezetői vizsga

2007. február. 27., 12:06   |    

Tavaszi frissítő kurzus, játékvezetői vizsga

A Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottsága február 25-én tartotta tavaszi felkészítő napját, amelyen közel 170 játékvezető, ellenőr és leendő játékvezető jelent meg.

A nap a fizikai tesztek teljesítésével kezdődött, az előírt szintet a 'sporik' többsége sikeresen teljesítette. Akiknek a teszt nem sikerült (kiegészülve azokkal, akik egészségügyi problémák, vagy munkahelyi elfoglaltság miatt a tesztet kihagyták), a március végi pótteszten nyílik lehetőségük javításra, és ezzel együtt kerettagságuk megőrzésére.

A nap hátralévő részében a játékvezetők és ellenőrök megtekintették az UEFA oktatófilmjét Mészáros István megyei instruktor kommentálása mellett. Az FMLSZ főtitkára, Földvári Ferenc, majd Arany Tamás, az FMLSZ JB elnöke számolt be az őszi szezon tanulságairól, és fogalmazta meg elvárásait a tavaszi szezonnal kapcsolatban.

Ezt követően került sor az elméleti tesztek kitöltésére, a játékvezetői tanfolyam résztvevői pedig megírták írásbeli vizsgatesztjüket.

A nap végén az FMLSZ JB elnöksége ünnepélyes keretek között átadta a játékvezetői diplomákat és kártyákat, valamint köszöntötte a jubiláns játékvezetőket és ellenőröket. A díjazottak közül kiemelkedik Dömötör József, aki negyven éve tevékenykedik folyamatosan a megyében játékvezetőként és ellenőrként.

A Játékvezetői Bizottság a megye játékvezetői előtt köszöntötte Kovács Gábort FIFA-Futsal játékvezető keretbe kerülése alkalmából, Mészáros Istvánt FIFA Strandfoci játékvezetői keretbe kerülése kapcsán, és Pánczél Krisztiánt az NB I-es játékvezetői keretbe kerülése okán.

Március 5-én került sor az alapfokú játékvezetői tanfolyam szóbeli vizsgájára, amelyet az MLSZ JB részéről Ring János nemzeti instruktor felügyelt. A nap végén 26-an vehették át játékvezetői igazolványukat, közülük két edzőt kivéve tavasszal mindenki megkezdi működését. Említést érdemel Balogh Bertalan és Kovács István rutinos játékvezetőket megszégyenítő szabályismerete, és az egyetlen hölgy, Dobrovszki Andrea sikeres vizsgája.

Bizakodásra ad okot a megye játékvezető utánpótlása szempontjából a vizsgázók 20,5 éves átlagéletkora.
 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS