Tajti Mátyásék BL-mérkőzésén a magyar trió

2016. szeptember. 29., 13:09   |    

Tajti Mátyásék BL-mérkőzésén a magyar trió

Az UEFA Youth League selejtezőjének nyitrai találkozóját Karakó Ferenc vezette.

A korosztályos Bajnokok Ligáját azért hozta létre az UEFA, hogy a fiatal tehetségek a rangos nemzetközi mezőnyben pallérozódjanak. Ezúttal is elindult a Puskás Akadémia, amely a selejtező első felvonásán 1-1-es döntetlent ért el a görög PAOK Szaloniki ellen a Pancho Arénában.

Ezzel párhuzamosan rendezték meg az FC Nitra–Malaga találkozót 4600 néző előtt az első osztályú szlovák együttes stadionjában. Karakó Ferenc kezdő sípjele után alig negyedórával Filip Balaj szerzett vezetést a házigazdáknak, és az eredmény már nem változott a félidő végéig. A spanyolok Kuki révén az 56. percben egyenlítettek, de egy percre rá Andrej Fábry ismét a nyitraiakat juttatta előnyhöz. A hajrában újítottak a vendégek: előbb újfent Kuki egalizált a 87. percben, a 92. percben pedig a marokkói származású Boussefiane gólja a vendégek sikerét jelentette. Végig játszotta a mérkőzést a malagaiak színeiben Tajti Mátyás, aki korábban a Barcelona korosztályos együttesében pallérozódott.

A FIFA-játékvezető asszisztensként két Balázs, Szalai és Szert segítségére támaszkodhatott, míg a tartalék-játékvezetői teendőket a szlovák Pavol Šuniar látta el.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS