Táboroztak a hevesi játékvezetők

2008. július. 29., 16:20   |    

Táboroztak a hevesi játékvezetők

Három napig Mátrafüreden edzőtáboroztak Heves megye játékvezetői. Péntektől vasárnapig több hivatalos programon vettek részt a sípmesterek.

Először az Energia SC sporttelepén a fizikai felmérésen bizonyíthatták felkészültségüket, majd következett - immár a tábor helyszínén - az írásbeli feladatlap kitöltése. A közel száz fős tagság több oktatáson is részt vett. Az MLSZ JB által kötelező jelleggel kiírt eseményen számos meghívott vendég tette tiszteletét. Megjelent Vágner László, az országos testület vezetője, Fábián Mihály FIFA-játékvezető, Hartmann Lajos, az MLSZ-JB elnökségi tagja, Kormányos Gábor, az MLSZ VRB részéről, Varga Sándor Kelet-Magyarországi instruktor, Várkonyi Ferenc, a HELASZ-főtitkára, valamint a társmegyék képviselői is. A táborozás végén vasárnap kihirdették a következő évi kereteket is, melyekben kevés változás történt.

A játékvezetői tábor programsorozata a Gyöngyösi AK sporttelepén kezdődött. Mint utóbb kiderült, a létesítmény csak a találkozást segítette elő.

A feladatlapok kitöltése nagy sikerrel zárult

A futópálya erősen felázott az utóbbi napok esőzéseitől. A tagság ezért áttette székhelyét az Energia SC stadionjába, amely alkalmasabb volt a fizikai teszt lebonyolítására. A 6X40 méteres sprint teljesítése nem okozott gondot senkinek, viszont a nagy intenzitású futásba beletört egyesek bicskája. A feladatlapok kitöltése - immár a mátrafüredi kollégiumban - nagy sikerrel zárult. A jelenlévők közül csupán három játékvezető kényszerül póttesztre. Kiss Tibor, a HELASZ JB oktatásért felelős vezetője elmondta: 90 % körüli átlagot produkáltak szabályismeretből a hevesi fekete ruhások.

Az izgalmakat követően több előadást hallgathattak meg a résztvevők. Vágner László országos elnök a jelenlévők nagy örömére kifejtette: Magyarország húsz megyéje közül az egyik legjobb utánpótlásképzés Hevesben zajlik, amiért az országos táborban külön elismerésben is részesült a megye. Vágner továbbá arról is szót ejtett, hogy a megyei dirigenseknek milyen fontos követelményeknek kell megfelelniük az országos keretbe kerüléshez.

Hartmann Lajos az MLSZ-JB tagja és Fábián Mihály FIFA-dirigens is színvonalas előadással 'kedveskedett'.

Másnap Kormányos Gábor MLSZ VRB-tag beszélt a következő bajnokságokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, majd szóltak az egybegyűltekhez a HELASZ és a társmegyék képviselői.

Szombaton kora délután ritka találkozás helyszíne volt a nagyterem. Több sportvezető és edző tette tiszteletét, és egy sportszerű keretek között zajló vitafórum alakult ki. A legnagyobb szakmai kritika az volt a szakvezetők részéről, hogy a játékvezetők nem egységesen és következetesen osztogatják a figyelmeztető kártyákat, ítéleteikkel „megölik” a technikás futballt és nem részesítik előnyben a támadó focit. Ettől függetlenül egyértelműen elmondható, hogy közeledtek egymáshoz a bírák és az edzők. Remélhetőleg ez majd a pályán is érezhető lesz.
 

Kórodi László

Csak mellékesen is megjegyezendő: a játékvezetők a játéktéren is kihívták a trénereket, és 3-1 arányban diadalmaskodtak.

A záró napon - immár meghívott vendég nélkül - Pető Péter országos kerettag segítségével kiértékelték a szellemi felmérők eredményeit. Kóródi László, a HELASZ JB elnöke az augusztusban kezdődő bajnoki szezonra vonatkozó feladatokról és elvárásokról beszélt, majd kihirdette a következő évi kereteket. Az elmúlt évhez képest kevés változás történt. Megállapítható, hogy a fiatalítást továbbra is szem előtt tartják Heves megyében. A testület tervezetét a HELASZ elnökségének még el kell fogadnia, emellett az NB III-as keret tagjainak országos teszten is rész kell venniük Budapesten.

A felkerülők:

Az NB III-as keretbe: Bozó Zoltán, Török Dávid
A Megyei I.-es keretbe: Farkas Rudolf, Varga Lóránt
A Megyei II.-es keretbe: Dajkó Tamás, Kovács Barnabás, Kis Zsolt

Összességében elmondható: sikeres napokon vannak túl a megye labdarúgó játékvezetői. Ők már lélekben felkészültek az augusztusi szezonkezdetre. Igyekeznek a gyakorlatban is hasznosítani a Mátrafüreden tapasztaltakat.
 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS