Sok fiatal jelentkezett Tolnában

2007. január. 26., 07:21   |    

Sok fiatal jelentkezett Tolnában

Tolnában örömmel fogadta a Ráthgéber László elnök által vezetett JB az UEFA Convention programját, felismerve benne a lehetőséget a megyében komoly gondot jelentő létszámhiány megoldására, a szakmai színvonal emelésére.

Tavaly november elején össze is állt a program és az annak végrehajtásáért felelős csapat. Az oktatást ifj. Makai János, a toborzást Rákosi Gusztáv, a Talent programot Sóthy András, az ellenőrzést id. Makai János vezeti.

A toborzás november közepén intenzív médiakampánnyal indult, egy hónapon keresztül a helyi televíziókban kedvcsináló műsorokban mutattuk be a játékvezetés szépségeit, a karrierlehetőségeket. Az írott sajtóban is rendszeresen megjelentünk. A kampány egy szórólap elkészítésével zárult, amelyet szétterítettünk a megyében, sporteseményeken, szórakozóhelyeken, oktatási intézményekben terjesztettük. A Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség elnöksége is kedvezően fogadta a programot, félmilliós keretet szavazott meg a költségekre - ez magában foglalja az oktatáshoz szükséges technikai eszközök (hordozható számítógép, projektor) beszerzését is.

A kampány szép eredményt hozott, a korábbi évekhez képest viszonyítva megduplázódott a jelentkezők száma. Huszonnyolc hallgatóval - köztük két hölgy is van -indult az alapfokú képzés, amelyet január 22-én, Szekszárdon Ábrahám Attila, egykori FIFA játékvezető, a Baranya megyei JB elnöke nyitott meg.

A létszámon túl biztató, hogy a hallgatók többsége fiatal, harminc év alatti, nagy részük igazolt játékos volt, nyolcvan százalékuk legalább érettségizett, de több diplomás is akad. Az előzetes felmérés szerint két kivétellel - ők az élvonalbeli Paksi FC játékosai - valamennyien működni szándékoznak már a tavaszi szezontól.

A képzés öt városban, Szekszárdon, Dunaföldváron, Pakson, Bonyhádon és Tamásiban folyik, a tapasztalatok szerint kitűnő hangulatban, a fiatal jelöltek nyitottak, érdeklődők, komolyan veszik a tanulást. A kiemelt témaköröket mind az öt helyszínen ugyanazok az előadók oktatják, a 12. szabályt az NB-I-ből a közelmúltban visszavonult, ifj Makai János, az 5. és 6. szabályt az egykori NB-II-es játékvezető Rákosi Gusztáv, a 11. szabályt a megye legújabb játékvezető 'csillaga', az NB-I-es asszisztensi keretben működő Kis Zoltán.

Az 'újoncok' oktatása mellett februárban a meglévő játékvezetői állomány továbbképzése is elkezdődik, a Conventionban rögzített elvek alapján.
 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS