Sikeres volt az edzőtábor

2007. július. 17., 13:30   |    

Sikeres volt az edzőtábor

Az elmúlt hétvégén három napra a játékvezetők, ellenőrök és megyei JB-elnökök vették birtokba a Tatai Edzőtábort. A találkozó feszített programja nem sok szabadidőt engedélyezett a résztvevőknek.

Az elméleti és fizikai teszt már nem jelentett komoly nehézséget a különböző keretekbe tartozók számára, egyedül az NB I keret egyik tagja, Gergely Sándor nem tudott megbirkózni a FIFA által is előírt nemzeti szintekkel. Ő ezért idő előtt elköszönt a tábortól.

Kisteleki István is ellátogatott a táborba
Jelentős teret kaptak az asszisztensi munka jobbá tételére, valamint az ellenőrzés rendjének egységesítésére irányuló törekvések.

A záró napon nagy sikert aratott a Knézy Jenő által levezetett média-gyakorlás, amelyből az derült ki: jobb, ha mindenki – így a játékvezetők is – marad a saját szakmája mellett…

Ezt követően Kisteleki István, az MLSZ elnöke köszönte meg a jelenlévők elmúlt évi munkáját és reményét fejezte ki, arra nézve, hogy a következő szezonban is legalább ilyen – sőt egyes területeken jobb - eredményeket ér majd el a bírói kar. Az MLSZ elnöke azt kérte a jelenlévőktől, hogy még bátrabban lépjenek fel a rasszizmus és egyéb jellegű nézőtéri rendbontásokkal, megnyilvánulásokkal szemben.

Feszült figyelem
Nagyon hasznos vita alakult ki a megjelent 14 NB I-es csapat, és az FTC sportvezetői, edzői, valamint az éljátékvezetők között. A beszélgetés fő fonalát a játék lehető legfolyamatosabbá tétele, és a játékosok, edzők, játékvezetők közötti kapcsolat javítása jelentette. Mindenki egyetértett abban, hogy kinek-kinek a maga területén meg kell tennie mindent a szabályok betartása érdekében, és hogy valamennyi részvevő eredményesen szolgálja a sportágat, hozzájárulva így a bajnokságok zökkenőmentes működtetéséhez.

A játékvezetők díjazták az élvonal legegyüttműködőbb szakvezetőjét: az első alkalommal odaítélt díszes trófeát Garami József, az MTK szakmai igazgatója vette át Arany Tamástól.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS