Piros lap a játékvezetőknek

2006. november. 07., 10:49   |    

Piros lap a játékvezetőknek

Négy éve jelent meg először a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának időszaki kiadványa, a Piros Lap.

A tartalmi részért L. Tóth Lajos felel, az előállítás költségeiről pedig Takács Attila lapmenedzser gondoskodik. A reklámokkal sikerül nullszaldóssá tenni az ingyenes, szakmai körökben terjesztett lapot, amely színes formátumban, A5-ös kivitelben készül. Hol 8, hol 12 oldalon adnak hírt szűkebb pátriájuk történéseiről, az országos aktualitásokról és a nagyvilág érdekességeiről.

- Az első számban jó volt arról írni, hogy megnyerte a szabolcsi játékvezetői válogatott a Dunától keletre lévő megyék labdarúgó-tornáját, ami bírói berkekben mindig presztízskérdés - nyilatkozta L. Tóth Lajos, aki a nyíregyházi székhelyű Kelet-Magyarország napilap sportújságírója, tizenöt éve vizsgázott játékvezető. - Mindegyik számban igyekszünk egy konkrét témakört kijelölni, ami oktatási segédanyagként szolgálhat. Az ellenőri keretből már bemutattuk Bognár Istvánt, Palotai Károlyt, Győri Lászlót, Divinyi Bélát, Roxin Györgyöt és Fazekas Jánost. Az országos kerettagok közül utóbb Erős Gábor számolt be az U21-es Eb-n szerzett asszisztensi tapasztalatairól, előtte a leendő FIFA-kerettag Fábián Mihály portréját rajzoltuk meg, korábban Székely Ferenc részletezte a világbajnoki élményeit. Bírófeleségek nyilatkoztak szenvedélyesen arról, hogy bajnoki szezonban gyakran marad el a közös vasárnapi ebéd. Írtunk díjazott és visszavonult kollégákról. A megyei harmad- és negyedosztály bíróiról úgyszintén jelentetünk meg híreket, hiszen ők is a nagy szabolcsi játékvezetői családhoz tartoznak. Olyannyira, hogy párjaikkal hivatalosak a december 9-i bíróbálra: a napkori Aranyalma Étteremben zárjuk az évet, és terveink szerint akkorra időzítjük a Piros Lap következő számát.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS