Országszerte megkezdődtek a vizsgák

2008. február. 26., 11:51   |    

Országszerte megkezdődtek a vizsgák

Befejezésükhöz közelednek az elmúlt év végén megkezdődött játékvezető tanfolyamok. A hallgatók egy része a napokban már teljesítette is a követelményeket.
 

null

A hétvégén Békés- és Pest megyében tartottak záróvizsgákat. Az eredményes elméleti tesztet, fizikai felmérést és gyakorlati vizsgát követően a viharsarokban 40, Pest megyében pedig 36 új játékvezető kezdhet dolgozni már a tavaszi szezontól. Az MLSZ JB jelen lévő vizsgabiztosai – Hartmann Lajos és Vágner László – köszönetüket fejezték ki a szervezőknek a nagyszerű munkáért. A vizsgák a többi megyében a következő két hétben folytatódnak, s további 650 – többségében fiatal – jelölt felmérésére kerül sor. A legnagyobb létszámmal a BLSZ büszkélkedhet: hétfőn 112 fő tesz vizsgát.
 

null

Az alaptanfolyamokon kívül – a honi játékvezetés történetében először - csütörtökön délután az MLSZ székháza melletti SportMax műfüves pályáján megkezdődik a jelenleg élvonalbeli mérkőzésen működő asszisztensek gyakorlati tesztelése is. Az első napon 10 vizsgázó összesen 200 les-szituációt értékel - hogy helyesen döntöttek-e, videofelvételek alapján derül majd ki.
 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS