Országszerte megkezdődnek a játékvezetői tanfolyamok

2008. november. 10., 17:25   |    

Országszerte megkezdődnek a játékvezetői tanfolyamok

A múlt szombaton az MLSZ székházában találkoztak az országos és a megyei játékvezetés irányítói. Az éves rendezvénynaptárnak megfelelően a megyei Játékvezetői Bizottságok elnökei, ellenőrzésvezetői, valamint a játékvezetők toborzását és oktatását végző szakreferensek - összesen 80 sportvezető - felkészítésére került sor.

A bevezető előadásban Vágner László, az MLSZ JB elnöke értékelte az elmúlt időszak tapasztalatait, az UEFA Konvenciója által előírt követelmények teljesítésének állását. Leszögezte:

A megyei ellenőrzés vezetői
valamennyi terület garantáltan megfelel az elvárásoknak. Külön kiemelte, hogy mivel az MLSZ az európai szövetségtől megkapta a támogatást, ezt a jóváhagyott tervnek megfelelően már el is juttatta az érintetteknek. Így a megyei szövetségek ebben az évben - a megyei költségvetés felett - több mint 13 millió forintot fordíthattak a játékvezetői utánpótlás-képzésre, a tehetségek ellenőrzésére, oktatásra és az ezeket segítő technikai eszközök beszerzésére.

Ezt követően a négy szakcsoport foglalkozásain is fontos témák kerültek napirendre.

A tavaszi szezontól valamennyi megyei bajnokság ellenőri jelentése bekerül a számítógépes rendszerbe, és az osztályzási rend is lényegesen egységesebb formát kap. Ennek megvalósításához Huták Antal, az országos ellenőrzés irányítója adott segítséget.

A megyei elnökök és szakreferensek
A megyékben decembertől alapfokú játékvezetői tanfolyamok kezdődnek, amelyek március elején fejeződnek be. Ezekre kell jelentkezniük azon edzőknek is, akiknek a diploma követelményei között szerepel ez a feltétel.

A toborzás módjairól, központi támogatásáról Tompos Zoltán projektmanager beszélt, a tanfolyam szakmai követelményeit pedig Ring János nemzeti instruktor ismertette. Minden megye központilag, díjmentesen kapja meg a tanfolyam oktatási anyagait.

Megyei elnökök csoportja az elmúlt időszak tapasztalatait, az együttműködés területeinek kérdéseit beszélte át.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS