Mesterötös Karakó Ferencék mérkőzésén

2016. november. 12., 22:32   |    

Mesterötös Karakó Ferencék mérkőzésén

Az UEFA Youth League főtáblájára jutás volt a tét Izmirben, ahol magyar játékvezetői trió közreműködött a török-cseh párharcon.

Karakó Ferenc, Szert Balázs és Szalai Balázs ősszel a Nitra–Malaga párharcon (3–2) már lehetett részese az Ifjúsági Bajnokok Ligájának megfelelő mérkőzésnek. A két asszisztens azóta Andó-Szabó Sándor munkáját is segítette a Dinamo Kijev-Benfica UEFA Youth League-találkozón.

Ezúttal Izmir volt az úti cél. A Bornova Stadyumu adott otthont az Altinordu–Sparta Praha összecsapásnak. A korosztályos BL-t azért hozta létre az UEFA, hogy a fiatal tehetségek a rangos nemzetközi mezőnyben pallérozódjanak. A Puskás Akadémia is elindult, de a selejtezőben a görög PAOK Szaloniki elbúcsúztatta.

A bolgár Levszki Szófia csapata ellen továbbjutó Altinordu – melynek felnőtt együttese a török másodosztályban szerepel – hamar tetemes előnyre tett szert. Támadója, Fatih Aktay ötször talált be a szétzilált Sparta kapujába, végül 6–2-re nyertek, ami jelentős különbség a prágai visszavágó előtt. A Karakó Ferenc, Szert Balázs, Szalai Balázs hármas mellett Emre Kargin látta el a tartalék-játékvezetői teendőket.

A mérkőzés összefoglalója ide kattintva elérhető.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS