Megyei JB-elnökök találkozója

2009. április. 23., 08:32   |    

Megyei JB-elnökök találkozója

A múlt hétvégén Nyíregyházán találkoztak a megyei szövetségek játékvezető bizottságainak elnökei. A kétnapos rendezvény legfontosabb témáit az alapfokú játékvezetői tanfolyamok értékelése, az NB III-as bajnokság játékvezetéssel és ellenőrzéssel összefüggő kérdései, valamint az UEFA Játékvezetői Konvenció helyzetének elemzése jelentették.

Vágner László, az MLSZ JB elnöke az elmúlt hetekben meglátogatta valamennyi megyei szövetséget, tájékozódva a követelmények érvényesüléséről. Örömmel számolt be arról, hogy szinte valamennyi megyében megnyugtató a helyzet, a szövetségek már meg is kapták az írásos értékelést.

A dicséretet nem csak szavak jelentették: az MLSZ az UEFA által biztosított támogatásból ismét jelentős összeget utal át a megyei talent-játékvezetők képzésére, ellenőrzésére.

Az elnökök kialakították az NB III-as bajnokság játékvezetésének és ellenőrzésének egységes követelményrendszerét, melyet az MLSZ Amatőr Bizottsága április 30-i ülésén tárgyal meg.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével az MLSZ alelnöke, egyben a házigazda megyei szövetség elnöke, dr. Helmeczy László, aki labdarúgásunk aktuális kérdéseiről tájékoztatta a jelenlévőket.

Hasonló megbeszélésre legközelebb a játékvezetők nyári edzőtáborában Telkiben kerül sor.

Szintén az MLSZ játékvezetői bizottságához kapcsolódó hír, hogy a jövő csütörtöki Werder Bremen - Hamburg UEFA-kupa elődöntő játékvezető-ellenőrének Vágner Lászlót jelölte az Európai Labdarúgó-szövetség.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS