Már toboroznak Szabolcs-Szatmár-Beregben

2007. október. 10., 10:23   |    

Már toboroznak Szabolcs-Szatmár-Beregben

Az országos kerettől a megyei negyed osztályig közel kétszáz főt foglalkoztat hétvégenként a Szabolcs-Szatmár-beregi játékvezetői bizottság.


Hétfőnként a nyíregyházi bujtosi csarnok konferenciatermében tartanak értékeléseket, amelyeken elemzik az aktuális fordulók tapasztalatait, őszintén szólnak a korrigálandó hibákról.

Noha az alapfokú játékvezetői tanfolyam csak január elején kezdődik, a toborzás már megkezdődött. A helyi napilapban a játékvezetőkről szóló cikkben megjelent burkolt felhívásra öten jelentkeztek, ám a kurzusra való széleskörű invitálás java csak most következik.

A Talent-keret tagjai számára gyakorlat, hogy az országos fizikai felmérő előtt (vagy attól függetlenül) lemérik felkészültségüket a futópályán. Erre legutóbb október második hetében került sor, s biztató teljesítményt nyújtottak a fiatalok.

Októbertől minden kedden a Móra-iskola tornatermében fociznak egymás ellen a játékvezetők. Ez remek lehetőség arra, hogy kellőképpen felkészüljenek a decemberi, szombathelyi országos megmérettetésre.

Az ibrányi illetőségű FIFA-asszisztens, dr. Kulcsár Judit tagja annak a magyar játékvezetői hármasnak, akik közreműködnek október 31-én a Belgium–Wales Európa-bajnoki selejtezőn.
 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS