Magyar játékvezetők bizonyítottak Európában

2017. április. 20., 13:38   |    

Magyar játékvezetők bizonyítottak Európában

Urbán Eszter a Feröer-szigeteken, Szilágyi Norbert a grúziai Eb-selejtezőn bizonyíthatott.

A tavalyi U19-es Európa-bajnokság döntőjét vezető Urbán Eszter ezúttal a Feröer-szigeteken bizonyított. A magyarul Juh-szigeteknek nevezett ország fővárosában, Torshavnban Török Katalin asszisztensként állt helyt – ő 2016-ban a Pápua Új-Guineában rendezett U 20-as világbajnokságon vett részt.

A következő világbajnokságra kvalifikáló selejtező-sorozat 4. csoportjában a Törökország-Montenegró mérkőzésen mutatkozott be Urbán Eszter, akinek Török Katalin mellett a dán Line-Maria Rasmussen segítette a munkáját. A törökök Ebru Topcu duplájával és Altunkulak góljával 3–0-ra nyertek.

A második fordulóban a Feröer-szigetek–Montenegro (2–1) találkozón a szlovák Petra Chuda fújta a sípot, Török Katalin volt az egyik asszisztense és Urbán Eszter a tartalék-játékvezetője.

A zárókörben ismét 2–1-re nyertek a feröeriek a törökökkel szemben. Az addig pontot sem vesztett válogatottak sorsdöntő meccsét Urbán Eszter dirigálta, Török Katalinra és a szlovák Ivana Leskovára támaszkodhatott asszisztenseként. A csoport élén a Feröer-szigetek 9 ponttal végzett, megelőzve Törökországot (3), Montenegrót (3) és a pont nélküli Luxemburgot.

Szilágyi Norbert grúziai Eb-selejtezőn bizonyíthatott

A futsal Eb-selejtező A csoportjában Szilágyi Norbert Tbilisziben képviselte a magyar színeket.

Miközben a magyar futsalválogatott az azerbajdzsáni csoportban kivívta a pótselejtező lehetőségét, a grúziai mezőnyben Szilágyi Norbert FIFA-játékvezető képviselte hazánkat.

Szilágyi Norbert| A nyitófordulóban az olasz-fehérorosz (2–1) találkozón a szlovén, török bíróduó munkáját segítette tartalék-játékvezetőként, majd az orosz Oleg Ivanovval vezette a Grúzia-Hollandia (1–1) meccset.

A főváros impozáns sportcsarnokában a házigazdák hollandok elleni összecsapását dirigálta (1–1) a második fordulóban – úgyszintén Oleg Ivanov oldalán.

A zárókörben a fehérorosz–holland párharc (3–3) első számú játékvezetője volt a török Ozan Soykan mellett. A közel 4000 nézőt vonzó olasz-grúz mérkőzésen (2–2) a tartalékbíró szerepét töltötte be. Végül a csoportgyőzelmet az olaszok szerezték meg veretlenül, a grúzok pedig három döntetlennel érdemelték ki a pótselejtezős részvételt.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS