Magyar játékvezetők a legjobbak találkozóján

2007. február. 12., 10:27   |    

Magyar játékvezetők a legjobbak találkozóján

Az UEFA minden év februárjában továbbképzést tart azon játékvezetők számára, akikre az európai kupaküzdelmek hajrájában leginkább számít. Ezen a tanácskozáson kerül sor az új FIFA bírók bemutatkozó kurzusára is.

Fábián Mihály is tartott előadást

Kilenc év után ismét kapott meghívót magyar játékvezető az elit játékvezetők összejövetelére. Kassai Viktor hazatérése után elmondta, pár napra még szüksége van ahhoz, hogy fel tudja dolgozni azt a rengeteg élményt, amelyben része lehetett. A játékvezető arra is nagyon büszke, hogy találkozhatott a jelenkor legjobb sípmestereivel.

A szakmai előadások miatt nagyon zsúfolt három nap várt a résztvevőkre. Bár Kassai Viktort az UEFA rangos mérkőzésre jelölte (Tottenham Hotspur - Feyenoord), a holland együttes kizárása miatt az igazi 'nagy' megmérettetésre még várnia kell.

Két elsőéves FIFA játékvezetőnk - Fábián Mihály és Vad II. István - sem vallott szégyent a római találkozón: mindketten könnyedén tejesítették a fizikai és elméleti teszteket.

Fábián Mihályra az egyik munkacsoport vezetését is rábízták, így az UEFA Játékvezetői Bizottságának vezérkara előtt tartott előadást. Ez is tükrözi az MLSZ JB azon döntésének létjogosultságát, amely hangsúlyozza: külföldön csak a nyelvet beszélő játékvezetők juthatnak szerephez.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS