Kulcsár Katalin és Török Katalin Pápua-Új Guineában

2016. november. 16., 20:28   |    

Kulcsár Katalin és Török Katalin Pápua-Új Guineában

A női U20-as világbajnokságon a házigazda brazilok elleni mérkőzésén bizonyított a magyar duó.

Egzotikus helyszín, Óceánia egyik állama ad otthont a női U20-as labdarúgó-világbajnokságnak. Pápua-Új Guinea egyik különlegessége, hogy összesen 850 bennszülött nyelv, és legalább ennyi hagyományos népcsoport létezik a 6 milliónál valamivel kisebb létszámú országban, mely egyike a legkevésbé felfedezettek területeknek kulturális és földrajzi értelemben is. Ezekben a napokban a futballra csodálkozhatnak rá a távoli országban.

A vb nyitónapján a házigazdák mérkőzése mindig különleges. Ezúttal fokozta a párharc érdekességét, hogy Brazília volt az ellenfél.

Kulcsár Katalin biztos kézzel vezette a mérkőzést, ahol Dorival Bueno szövetségi kapitány tanítványai Brena, Yasmim és Gabi Nunes 2–2, valamint Katrine, Duda és Geyse góljával könnyedén, 9–0-ra győztek az amerikai Lisa Cole által irányított Pápua-Új Guinea ellen.

A Port Moresby városában a Sir John Guise stadionban 30 fokban rendezett mérkőzésen Török Katalin és a szerb Svetlana Bilic asszisztensként segítették Kulcsár Katalin hatékony munkáját, tartalék-játékvezetőként pedig a német Riem Hussein erősítette a team tevékenységét. Kulcsár Katalin csütörtökön a Dél-Korea–Venezuela mérkőzést vezeti majd.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS