Kulcsár Judit Eb-döntőn asszisztált

2008. július. 22., 11:34   |    

Kulcsár Judit Eb-döntőn asszisztált

Magyar érdekeltsége is volt a szombati, olasz-norvég (1-0) női U 19-es labdarúgó Európa-bajnoki finálénak: Kulcsár Judit asszisztensként segítette a román játékvezető, Cristina Dorcioman munkáját.

Kulcsár Judit idestova hét esztendeje tette le a játékvezetői vizsgát, s öt éve került be a FIFA-asszisztensi keretbe. Az ibrányi illetőségű hölgy idén tagja volt az Umea–Frankfurt UEFA Kupa-döntőn közreműködő magyar négyesnek: Makkosné Petz Brigittával párban lengettek Gaál Gyöngyinek, a tartalék-játékvezető pedig Kulcsár Katalin volt. Ezután derült ki, hogy egyedüli magyarként ott lehet az Eb-n Franciaországban, ahol több akadályt sikeresen leküzdve jutott el a döntőig.

– Összesen tizennyolc napot töltöttem el Bloisban - nyilatkozta Kulcsár Judit. - A kezdet roppant nehéz volt, hiszen sokan kiestek a rostán, a fizikai teszten. Még az első meccs előtt kicserélődött az asszisztensi keret fele. A német–angol, a francia–olasz és a német–skót csoporttalálkozókra kaptam küldést, majd megtudtam, hogy az elődöntőben is számítanak rám. Az olasz–svéd mérkőzést követően közölték velem: a döntőben szintén szerepet kapok. Rangos ellenőrök értékelték a munkánkat, a svéd Bo Carlsson és a francia Marc Batta neve is jól cseng a szakmában. Nagyon tanulságos volt az Európa-bajnokság, és természetesen büszke vagyok arra, hogy öt meccsen, köztük a döntőben is közreműködhettem.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS