Középpontban a Convention

2006. október. 20., 19:41   |    

Középpontban a Convention

A múlt héten Zalakaroson találkoztak a játékvezetés országos és megyei vezetői. A kétnapos összejövetelen az MLSZ JB vezetői mellett részt vett valamennyi megyei JB elnök, valamint az oktatási és utánpótlás centrumok most kinevezett vezetői is.

Segíteni kell a fiatalok fejlődését

A program gerincét természetesen az UEFA Convention országos és megyei feladatainak összehangolása képezte. Az MLSZ JB szeptember 30-án elküldte az UEFA-nak azt a közel 100 oldalas anyagot, amely a magyar játékvezetés 2012-ig szóló stratégiáját vázolja fel.
A leglényegesebb változásokat az oktatási és utánpótlási rendszer jelentős átalakítása jelentheti.

Meg kell állítani a játékvezetői létszám csökkenését, javítani kell a toborzó munkát. Ahhoz, hogy a heti több mint 2000 mérkőzés jelentős részére játékvezetői hármasokat lehessen küldeni, elengedhetetlen a létszám növelése. Nagy erőket kell mozgósítani a fiatal, tehetséges játékvezetők szakmai fejlődésének elősegítésére.

A célok elérése érdekében valamennyi megyében kijelölésre kerülnek az oktatást irányító, megfelelő felkészültségű instruktorok és a tapasztalt, megfelelő játékvezetői múlttal rendelkező utánpótlás-vezetők.

Kiemelkedő egyéniségre van szükség

Önálló videoklipp készül és minden fórumot meg kell ragadni ahhoz, hogy a megyékben december és március közötti alaptanfolyamokra minél többen jelentkezzenek. Az országos JB segítségként centralizálta az oktatási rendet, valamint változatos anyagokat biztosít a régiók részére (video, könyvek, segédanyagok stb.). A következő hónap első felében a megyei szakági vezetők (instruktorok, utánpótlás felelősök, a toborzást irányítók, az ellenőrzést vezetők és az adminisztrációt kezelők) Budapesten találkoznak, és csoportonként egyeztetik a tennivalókat.

A kevés szabadidő hangulatos eltöltéséről Zalakaroson Koma László, a Zala megyei JB elnöke, a vendéglátó gondoskodott. A minden igényt kielégítő ellátást a későbbiekben nehéz lesz felülmúlni. Mindenki úgy távozott, hogy megtesz mindent - ahogy tette eddig is - a játékvezetés fejlesztéséért, csak legyen már az országnak legalább egy kiemelkedő játékvezető-egyénisége. Ez jelentheti a legnagyobb húzóerőt alacsonyabb szinten is.

A Conventiont érintő kérdésekről a továbbiakban ezen az oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.
 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS