Korhut Mihályék plzeni EL-csoportmeccsén Vad II Istvánék

2017. szeptember. 26., 19:30   |    

Korhut Mihályék plzeni EL-csoportmeccsén Vad II Istvánék

Cseh-izraeli párharcon közreműködik a magyar játékvezetői hatos.

A nyugat-csehországi Plzeň városában lévő 11 700 néző befogadására alkalmas Doosan Arénában rendezik meg szeptember 28-án 19 órától a helyi Victoria aktuális Európa Liga-mérkőzését. A G csoportban az izraeli Hapoel Beer-Sheva vendégeskedik a cseh 1. ligát száz százalékos mérleggel, nyolc győzelemmel, 18-2-es gólkülönbséggel vezető, kevés légióst foglalkoztató együttesnél, melynek Pavel Vrba az edzője. 

A négyszeres bajnok, kétszeres kupagyőztes 2011-ben bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol többek között a Milannal és a Barcelonával is játszott. Egy évvel később az Európa Ligában a Napolit kettős győzelemmel kiütve a nyolcaddöntőig menetelt, ott azonban a Fenerbahce az útját állta. Az EL aktuális kiírásában Bukarestben 3-0-ás vereséggel nyitott a Victoria Plzen.

Aktuális riválisa, a Hapoel Beer-Sheva a Ligat ha'Al, azaz hazája bajnokságának második helyezettje veretlenül. Az izraeli gárdát erősíti a válogatott balhátvédje, Korhut Mihály. A négyszeres bajnok a BL-selejtezőben a Bp. Honvéd együttesét búcsúztatta. Az EL-ben a Lugano 2-1-es legyőzésével kezdték a csoportkört. 

Az ominózus Victoria Plzeň–AC Milan BL-meccset hat éve Vad II István vezette, tehát ismerős lehet neki a hazai csapat. Az izraeli gárdával úgyszintén találkozott, ráadásul akkor is Csehországban: tavaly a Sparta Praha–Hapoel Beer-Sheva EL-találkozót dirigálta a Generali Arénában. Ezúttal Albert István és Berettyán Péter asszisztensek segítik a munkáját. Az alapvonali játékvezetőket Andó Szabó Sándor és Karakó Ferenc látja el, míg a tartalék-játékvezetői teendők az élvonalban 250 NB I-es meccsen helytálló FIFA-asszisztens Tóth Vencelre hárulnak.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS