Két Kulcsár is részt vesz a hollandiai női Eb-n

2017. február. 17., 18:00   |    

Két Kulcsár is részt vesz a hollandiai női Eb-n

Újabb elismerés a hazai játékvezetésnek: egy játékvezető és egy asszisztens is képviseli hazánkat a nyári kontinensviadalon.

A labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet Kulcsár Katalint választotta az elmúlt év legjobb női bírójának, akit most újabb rangos feladattal bíztak meg: tagja az idei Európa-bajnokságra készülő keretnek. Az IFFHS-nál 1987 óta tartanak szavazást az év legjobb játékvezetőiről, a díj történetének a 32 éves magyar topjátékvezető a legfiatalabb győztese.

Tavaly ő fújta a sípot Reggio Emíliában, ahol a Bajnokok Ligája-fináléjában a Wolfsburg 1-1-re végzett a Lyonnal, végül a büntetőpárbajt 4-3-ra nyerték a franciák. Az év végén Pápua-Új-Guineában az U20-as világbajnokságon Török Katalin asszisztenssel együtt képviselték Magyarországot.

A magyar FIFA-játékvezető korábban három korosztályos világbajnokságon vett részt (Azerbajdzsán U17, Costa Rica U17, Kanada U20), és aktív közreműködője volt a kanadai felnőtt világbajnokságnak. Négy esztendeje a svédországi Európa-bajnokságon dr. Kulcsár Judittal reprezentálták hazánkat, akkor ő fújta a sípot az Olaszország–Németország (0-1) negyeddöntőn.

Ezúttal ismét egy célért küzd a két Kulcsár, hiszen mindkettőjüket jelölte az UEFA a hollandiai kontinensviadalra, melyet július 16-tól augusztus 6-ig rendeznek meg, a leendő helyszínek: Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg és Utrecht.

A 36 esztendős dr. Kulcsár Judit idestova 14 éve tagja a FIFA-keretnek. Ő is részese volt a tavalyi Bajnokok Ligája-döntőnek, korábban két női Európa-bajnokságon, korosztályos világbajnokságokon, BL-mérkőzéseken, vb-, Eb- és olimpiai selejtezőkön állt helyt, és az országban elsőként kapott szerepet női asszisztensként a férfi NB I-ben, tehát a szó szoros értelmében zászlóvivő példaképnek számít a feltörekvő fiatalabbak előtt. Bár még öt hónap van a rangos rendezvényig, mindketten teljes erődobással készülnek arra, hogy méltóképpen öregbítsék a magyar játékvezetés hírnevét.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS