Kassaiék vasárnap reggel kezdenek a klubvilágbajnokságon

2016. december. 09., 14:34   |    

Kassaiék vasárnap reggel kezdenek a klubvilágbajnokságon

Kassai Viktor, Ring György és Tóth Vencel vasárnap reggel 8-órától a dél-koreai Jeonbuk és a mexikói a Club América negyeddöntő mérkőzését vezeti a FIFA Klubvilágbajnokságon, a 40 000 néző befogadására alkalmas Suita City Stadiumban.

A tartalék játékvezető az új-zélandi Waldron, míg a tartalék asszisztens a kenyai Marwa lesz. A mérkőzésen három videóbíró is közreműködik majd: a holland Makkelie, a szlovén Skomina és a gambiai Gassama.

Kassai Viktorék történelmi mérkőzésen kapnak szerepet a Japánban sorra kerülő klub-világbajnokságon: ez lesz az egyik első olyan tétmérkőzés, amelyen a videóbíró szerepet kap, és a rögzített felvételek alapján a játékvezető megváltoztathatja korábbi döntéseit. Marco van Basten, a FIFA technikai fejlesztésekért felelős vezetője elmondta: videóbíró egyelőre tesztfázisban működik, a tornán megszerzett információk alapján kiderül, hogy alkalmas lehet-e a szélesebb körű bevezetésre, vagy további változtatásokra van szükség a technológiában.

A gyakorlatban a videóbíró azt jelenti, hogy a mérkőzéseken a stadionokban berendeznek egy helyiséget, ahol videó asszisztensek dolgoznak majd, és ők a felvételek alapján rádión visszajelzést adhatnak a játékvezetőnek, aki kulcsfontosságú szituációkban az információk hatására változtathat meghozott döntésén. A videóbírót elsősorban góloknál, büntetőt érintő döntéseknél, azonnali piros lapoknál használják. A videó asszisztensek segítő szerepet töltenek be, a végleges döntés minden esetben a játékvezetőé lesz, aki a pálya szélén elhelyezett monitoron maga is újranézhet egy-egy esetet a végső döntés meghozatala előtt.

A rendszer Kassai Viktor számára is teljesen új, a mérkőzést megelőző egy hétben, már kint Japánban kapta meg az első gyakorlati felkészítő tréningeket annak használatáról.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS