Kassai klubvilágbajnoki elődöntőt vezet

2016. december. 12., 18:57   |    

Kassai klubvilágbajnoki elődöntőt vezet

Kassai Viktor, Ring György és Tóth Vencel vezeti majd december 14-én a klubvilágbajnokság elődöntőjét, melyen az Atlético National (kolumbiai) és a Kasima Antlers (japán) csap majd össze.

A mérkőzésre Oszakában kerül majd sor, az összecsapás magyar idő szerint 11.30-kor kezdődik.

A tartalék játékvezető a zambiai Janny Sikazwe, a tartalék asszisztens pedig a kenyai Aden Marwa lesz.

Kassai Viktorék történelmi tornán kapnak szerepet a Japánban zajló klubvilágbajnokságon: ez lesz az egyik első olyan tétre menő esemény, amelyen a videóbíró szerepet kap, és a rögzített felvételek alapján a játékvezető megváltoztathatja korábbi döntéseit. Marco van Basten, a FIFA technikai fejlesztésekért felelős vezetője elmondta: videóbíró egyelőre tesztfázisban működik, a tornán megszerzett információk alapján kiderül, hogy alkalmas lehet-e a szélesebb körű bevezetésre, vagy további változtatásokra van szükség a technológiában.

A gyakorlatban a videóbíró azt jelenti, hogy a mérkőzéseken a stadionokban berendeznek egy helyiséget, ahol videó asszisztensek dolgoznak majd, és ők a felvételek alapján rádión visszajelzést adhatnak a játékvezetőnek, aki kulcsfontosságú szituációkban az információk hatására változtathat meghozott döntésén. A videóbírót elsősorban góloknál, büntetőt érintő döntéseknél, azonnali piros lapoknál használják. A videó asszisztensek segítő szerepet töltenek be, a végleges döntés minden esetben a játékvezetőé lesz, aki a pálya szélén elhelyezett monitoron maga is újranézhet egy-egy esetet a végső döntés meghozatala előtt.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS