Jól bántak a labdával a hazai játékvezetők

2018. január. 08., 15:49   |    

Jól bántak a labdával a hazai játékvezetők

A Játékvezető Bizottság nagy sikerrel rendezte meg a 13. Sípmester Fesztivált, amelyen a hazai játékvezetők mutathatták meg, hogyan teljesítenek, ha nekik kell rúgniuk a labdát.

A Sípmester Fesztivált minden évben más-más megyei igazgatóság rendezi meg, idén Baranya megye volt a soros, így a viadalnak Pécs adott otthont. A 20 induló csapatot (a 20 országos igazgatóság mindegyike nevezett) négy ötös csoportba osztották be, majd a körmérkőzések után az egyenes kieséses szakasz döntött a helyezésekről. A viadalon 64 mérkőzést rendeztek, szombaton és vasárnap is reggeltől délutánig rúgta a labdát a a tornára érkezett közel 500 játékvezető a Lauber Dezső Sportcsarnokban és a Ghandi Gimnázium tornatermében.

Ahogy az elmúlt években mindig, a sípmesterek ezúttal is nívós mérkőzéseket játszottak, több valóban kitűnő teljesítménnyel, néhányan megmutatták, hogy nem csak elméletben ismerik magas szinten a labdarúgást. A tornát Bács-Kiskun megye játékvezetői nyerték meg, miután a döntőben 5-1-re legyőzték Vas megyei kollégáikat. A torna legsportszerűbb csapata Borsod-Abaúj-Zemplén megye együttese lett, a gólkirályi címet Ribényi Csaba (Pest megye) érdemelte ki 14 találattal, a legjobb kapus Horváth György (Baranya megye), a legjobb mezőnyjátékos Héra Csanád (Vas megye) lett.

A 13. Sípmester Fesztivál végeredménye

1. helyezett: Bács-Kiskun megye
2. helyezett: Vas megye
3. helyezett: Fejér megye
4. helyezett: Baranya megye
5. helyezett: Budapest
6. helyezett: Hajdú-Bihar megye
7. helyezett: Győr-Moson-Sopron megye
8. helyezett: Békés megye

 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS