Játékvezetés: minden szinten kielemezték az új szabálykönyvet

2016. augusztus. 20., 13:02   |    

Játékvezetés: minden szinten kielemezték az új szabálykönyvet

Az NB I-től a megyei edzőtáborokig a játékvezetők és az ellenőrök egyaránt alaposan felkészültek a megújult játékszabályokból.

A labdarúgás szabályalkotó testületének (IFAB) cardiffi közgyűlésén fogadták el azokat a módosításokat, amely a szervezet 130 éves történetének legátfogóbb felülvizsgálatát követték. A nyár elejétől bevezetett változások már a franciaországi Európa-bajnokságon is életbe léptek.

Az MLSZ JB kiemelt figyelmet fordított az új szabályok hazai bevezetésére, hiszen a játékszabályok és maga a szabálykönyv is szerkezetében, felépítésében is nagyon jelentős reformon esett át. Az NB I-es, NB II-es és NB III-as 6-6 napos edzőtáborokban játékvezetőink az elméletben tanultakat átültették a gyakorlatba is, és külön, kétnapos összevonás során a megyei instruktorokat is felkészítették az új szabályok alkalmazására. Az instruktorokat egységes szakmai anyagokkal láttak el, emellett videoklipekkel segítették a szabálymódosítások egységes értelmezését. A tartalmas két nap során módszertani ajánlásokkal is gazdagodhattak a regionális felelősök, hogy ezeket alkalmazzák a megyei edzőtáborokban az ország különböző pontjain.

Természetesen úgy hatásos mindez, ha a csapatok is tisztában vannak a változásokkal, épp ezért elkészítettek az együtteseknek egy komplex szakmai anyagot, melyeket az NB I-től a megyei bajnokságokig eljuttattak a klubokhoz.

Az összes megyei ellenőr is felkészült a változásokból, melyet vizsgáztatásuk során igazoltak az ellenőri szakmai napon, Telkiben.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS