Gaál Gyöngyi a FIFA felkészítő táborában

2007. május. 16., 11:10   |    

Gaál Gyöngyi a FIFA felkészítő táborában

Női FIFA-bírónk a múlt hetet Zürichben töltötte, ahol az idei felnőtt női vb-re készültek a játékvezetők.

A jelöltek többféle teszten vettek részt. Volt angol nyelvtani felmérő, szabályismereti teszt (angol nyelven), a különböző helyzetek elemzése videóteszt formájában, esetgyakorlatok és természetesen fizikai felmérés is. A futáskor a szervezők semmit nem bíztak a véletlenre: az itthon szokásos teszt másfélszeresét kellett teljesíteni.

A programban minden délelőtt gyakorlati edzés szerepelt, amelyet videóra rögzítettek és ezek elemzése történt délutánonként. Emellett a játékvezetők az egy éve átadott FIFA-székházzal is megismerkedtek és a legmodernebb technikával felszerelt edzőtermet is kipróbálhatták.

Videófilmen mutatták be a vb helyszíneit, a szállodákat és a kiszolgáló épületeket. Mind a tizenkilenc játékvezető és harminckét asszisztens átvette a vb-n kötelezően használandó játékvezetői cipőt, és folyamatban van az egyénileg testre szabott szerelés elkészítése is. A tábort meglátogatta a FIFA elnöke, Joseph S. Blatter és a FIFA Játékvezető Bizottságának elnöke, Angel Maria Villar Llona is.

Az utazók végleges névsoráról júniusban várható döntés, s nagy esély van arra, hogy Gaál Gyöngyi tovább bővítheti azok névsorát, akik világversenyen képviselhették a magyar játékvezetőket.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS