Fókuszban a játékvezetés színvonalának emelése

2006. november. 03., 11:26   |    

Fókuszban a játékvezetés színvonalának emelése

Az UEFA a közeljövőben három olyan rendezvényt is tart, amely a játékvezetés színvonalának emelését szolgálja. Valamennyi rendezvényre meghívást kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága is.

Az nemzeti szövetségek instruktorai november 7-9. között találkoznak Nyonban, az UEFA székházában. A zsúfolt programban számos videoanyag megtekintése, valamint szabályértelmezések szerepelnek. A rendezvényen a magyar játékvezetést Ring János képviseli.

Az UEFA célja a mérkőzések ellenőrzésének egységesítése. Ennek érdekében november 23-án 20 ország képviselője - Magyarországról Vágner László - egy UEFA-kupa mérkőzés megtekintésével egybekötött továbbképzésen találkozik. Az MLSZ JB november 27-én hasonló módon foglalkozik majd a hazai ellenőrök képzésével.

A legfontosabb rendezvényre azonban december 4-6. között kerül sor Svájcban, ahol a játékvezető Conventionban kijelölt 11 ország képviselői találkoznak. Hazánkból Vágner Lászlót és Piller Sándort hívta meg az UEFA. Ezen a prezentáción fogalmazódnak majd meg azok a követelmények, melyek teljesítése szükséges ahhoz, hogy az országok valóban megkaphassák a játékvezetők képzését szolgáló anyagi támogatást.

 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS