Európa Liga: Kassai Viktorék a bilbaói oroszlánbarlangban

2016. november. 24., 16:06   |    

Európa Liga: Kassai Viktorék a bilbaói oroszlánbarlangban

A magyar FIFA-játékvezető korábban még sosem vezetett a baszkok földjén.

Angel Maria Villar, Andoni Goikoetxea, Andoni Zubizarreta, Rafael Alkorta, Joseba Etxeberria, Bixente Lizarazu, Fernando Llorente mindannyian az Athletic Bilbao legendás játékosai. Követőik legközelebb november 24-én 21.05 órától bizonyíthatnak az Európa Liga F csoportjának 5. fordulójában.

Baszkföld fővárosában, a 2013-ban épült Estadio de San Mames katlanjában a Los Leones (Oroszlánok) becenevű házigazdák a visszavágás reményében látják vendégül az US Sassuolo Calcio csapatát. Szeptember közepén az olaszok Reggio Emiliában Lirola, Defrel és Politano góljával 3-0-ra nyertek, ez az első győzelmük az európai csoportkörben.

Az 1913-ban alapított bilbaói alakulat edzője Ernesto Valverde. Szinte kizárólag spanyolok alkotják a keretet, egyedül a francia Aymenic Laporte számít kivételnek. Az EL-ben a Sassuolo elleni idegenbeli vereség után hazai pályán Benat Etxebarria góljával 1-0-ra legyőzték a Rapid Wient. Majd a belga Genkkel oda-vissza megmérkőztek: előbb Belgiumban kikaptak 2-0-ra, utóbb pedig a 35 éves Aritz Aduriz 5 góljával (ebből 3 büntetőrúgásból született) 5-3-ra verték ellenfelüket.

A Sassuolo a selejtezőben a svájci Luzern és a szerb Crvena Zvezda ellen egyaránt 4-1-es összesítéssel jutott tovább. A csoportkörben a Bilbaóval szemben tette le névjegyét Eusebio di Francesco edző csapata. Utána a Genktől idegenben kikaptak (1-3), a bécsi Rapiddal pedig kétszer ikszeltek (1-1, 2-2). A sűrű F-csoportban a Genk és a Bilbao 6-6, míg a Rapid és a Sassulo 5-5 ponttal áll.

Az első számú honi játékvezetőnek, Kassai Viktornak ez lesz pályafutása 19. EL-meccse. Most először bíráskodik Bilbaóban! Mint az utóbbi időben és a klubvilágbajnokságon (Japánba december elsején utaznak), ezúttal is Ring György és Tóth Vencel segítik a munkáját asszisztensként. Az alapvonali játékvezető szerepét Bognár Tamás és Farkas Ádám töltik be. A tartalék-játékvezető az életkora miatt az év végén a tartalmas pályafutását befejező Erős Gábor lesz.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS