Észt-görög vb-selejtezőn Vad II Istvánék

2016. október. 12., 09:44   |    

Észt-görög vb-selejtezőn Vad II Istvánék

A tallinni Le Coq Arénában a magyar játékvezetői kvartett.

A labdarúgó világbajnoki selejtező H csoportjának október 10-i, hétfői játéknapján nem csak a válogatottunk, hanem a magyar játékvezetés is érintett volt a Baltikumban. Vad II István vezetésével a Finn-öböl parti Tallinnba utaztak négyen, hogy levezessék az Észtország-Görögország párharcot.

Az előző fordulókban az észtek hazai környezetben hengereltek a gibraltáriak ellen (4-0), utána viszont Bosznia-Hercegovinában súlyos vereséget szenvedtek (0-5). A görögök Gibraltár ellen idegenben simán nyertek (4-1), utána pedig otthonukban a ciprusiakat is legyőzték (2-0). Ezúttal a 2001-ben épült, 10 ezres kapacitású Le Coq Arénában próbáltak szerencsét. Olyannyira jól kezdtek a hellének, hogy már az 1. percben gólt fejelt a Bologna védője, Nagy Ádám csapattársa, Vassilios Torosidis. Az előnyt a 61. percben egy másik védő, az Augsburgban légióskodó Konstantinos Stafylidis duplázta meg. Michael Skibbe szövetségi kapitány együttese száz százalékos mérleggel várhatja a folytatást.

Az észt-görög meccsen Vad II István munkáját Albert István és Berettyán Péter asszisztensként segítette, a technikai zónák közötti teendőket pedig Andó-Szabó Sándor látta el tartalék-játékvezetőként.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS