Értékes és hasznos szakmai nap

2007. április. 04., 09:49   |    

Értékes és hasznos szakmai nap

A téli edzőtábort követően először találkoztak az országos játékvezetői keret tagjai, akiknek a Convention előírásai szerint a kéthavonta kell részt venniük szakmai továbbképzésen.

A tavasz 29 pillanata

A kedden megtartott szakmai napon délelőtt fizikai felmérésen vettek részt a megjelentek - a tesztelésnek a MAFC sporttelepe adott otthont. Örömteli, hogy egyetlen játékvezetőnek sem okozott gondot a FIFA által előírt szintek teljesítése.
 

Nagy érdeklődés övezte ifj. Knézy Jenő előadását

Ezt követően az MLSZ tanácstermében Vágner László, az MLSZ JB elnöke értékelte a tavaszi szezon eddigi teljesítményeit. Az illusztrálásként bemutatott 29 jelenetben a kiváló döntések mellett az egyértelműen hibás bírói és asszisztensi döntések, valamint a kétes, vitatható szituációk szerepeltek. Pozitív értékelést kapott viszont játékvezetőink nemzetközi szereplése mindhárom szakágban (férfi, női, futsal).

Nagy várakozás előzte meg ifj. Knézy Jenő előadását. A népszerű sportriporter ajánlásokat, elvárásokat fogalmazott meg a sípmesterek felé a médiával való korrekt kapcsolat kialakításának formáiról. A játékvezetők felvetették, esetenként előfordul, hogy a riporterekhez, újságírókhoz nem jutnak el az aktuális szabályváltozások, és így téves információ kerül a nézőkhöz. Az MLSZ JB elnöke ígéretet tett arra, hogy a jövőben az aktuális anyagok gyors eljuttatásával segíti majd a média munkáját.

Sulyok Gergely NB I-es kerettag lett

A délutáni programot Bicskei Bertalan, az MLSZ Edzőképző Központ vezetője folytatta. A neves szakember gyakorlatiasan beszélt a játékvezető, játékos-edző kapcsolatáról. Nagy segítséget jelenthet a játékvezetők, asszisztensek részére az előadás második része, amelyben a csapatok játékrendszere és a játékvezető helyezkedésének kapcsolata került előtérbe.

A nap befejező részében Ring János, az MLSZ JB instruktora az előnyszabály alkalmazásáról tartott előadást az UEFA által kiadott DVD bemutatásával.

A szakmai nap zárásakor a Vágner László, a JB vezetője bejelentette, hogy az elnökség döntése értelmében Sulyok Gergely az NB I keret tagja lett és a jövő héten a Dunakanyar Vác - Diósgyőr mérkőzésen be is mutatkozik az élvonalban.

 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS