Elkészült a játékvezetők téli felkészülési programja

2008. december. 10., 09:36   |    

Elkészült a játékvezetők téli felkészülési programja

A hétvégén a Ligakupa küzdelmeivel a játékvezetők őszi programja is befejeződött. A magyar bírók remek évet zártak: annyi hazai és nemzetközi mérkőzésen még soha nem kellett működniük, mint 2008-ban.

A nemzetközi mérkőzések száma csúcsot döntött, hiszen az esztendő során 73 alkalommal hagyták el az országot a nemzetközi keret tagjai. Az év kiemelkedő nemzetközi eredményeket hozott, a magasra tett mérce azonban magasabb követelményeket is jelent a következő évre. Ezért is választotta az MLSZ JB a téli felkészítés azon módszerét, mely szerint az egyes kereteket külön-külön invitálja edzőtáborba.

Az UEFA Konvenciójában vállalt kötelezettséget is teljesítve, a nemzetközi játékvezetői és asszisztensi, valamint az NB I-es keret tagjai január 16. és 23. között az MLSZ JB történetében először külföldön, Törökországban edzőtáboroznak - a kontinens szinte valamennyi országának játékvezetői évek óta alkalmazzák ezt a felkészülési formát. A túra a költségekben nem jelent többletterhet a szövetségnek, hiszen a repülőjegyet a játékvezetők fizetik, az ellátás pedig semmivel sem kerül többe, mint a hazai edzőtáborokban.

Az országos keret többi tagja január 31-től Dunavarsányban táborozik két napot, az ellenőrök felkészítésére és az utánpótlás-keret felmérésére pedig február 7-én kerül sor. Az edzőtáborokban gyakorlati vizsgát tesznek az asszisztensek (a FIFA-kerettagok két alkalommal is) és nem marad el az elméleti és fizikai felmérés sem. A szakmai munkában kiemelt hangsúlyt kap az őszi szezon két legproblémásabb pontja: az együttműködés és a büntetőterület felügyelete.

Az MLSZ JB a felkészüléstől azt reméli, hogy egységesebbé válik a játékszabályok alkalmazása, és tovább csökkennek a jelentősebb játékvezetői hibák. Az NB I-es keretben történt egy változás: Király Krisztián kikerült, Heves megyének viszont ismét van élvonalbeli bírója: Farkas Ádám a tavasztól már a Soproni Ligában vezethet.

A téli felkészülés részletes programja <%media(20081210-MLSZ JB2009. Teli felkeszito taborianak programja.doc|ide)%>kattintva tekinthető meg.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS