Elismerő értékelés az UEFA szakembereitől

2007. április. 25., 18:31   |    

Elismerő értékelés az UEFA szakembereitől

Tegnap a késő esti órákban érkezett hazánkba az UEFA által kijelölt bizottság, amely hivatott volt felmérni a játékvezetői konvenció időarányos végrehajtásának helyzetét.

Beszámoltak az MLSZ JB vezetői

A delegáció tagjai Michel Sablon, a technikai bizottság képviselője, Werner Helsen, a játékvezető instruktori bizottság tagja, valamint Natacha Perez, a Konvenció UEFA koordinátora volt. A négyfős küldöttséget Jacob Erel, az UEFA egyik meghatározó szakembere vezette.
 

Jacob Erel és és Werner Helsen

Reggel az MLSZ székházában Kisteleki István, a szövetség elnöke köszöntötte a vendégeket, akik ezután a JB vezetőivel konzultáltak. Az ötórás megbeszélésen a bizottság tagjai pontról-pontra számon kérték az MLSZ JB képviselőitől - Vágner Lászlótól, Piller Sándortól, Ring Jánostól és Márton Sándortól - a Konvenció előírásai alapján a vállalt feladatok időarányos teljesítését. A több mint kétórás beszámolót követően kérdéseket tettek fel Ábrahám Attila megyei JB elnöknek, Vad István játékvezetőnek és Varga Ferenc kijelölt Talent-asszisztensnek is.

Elégedettek voltak a bizottság tagjai
 

Csoportkép

Később csatlakozott a résztvevőkhöz Bicskei Bertalan, a hazai edzőképzés irányítója is, a nap végén pedig az MLSZ nevében Berzi Sándor, a szövetség nemzetközi igazgatója köszönte meg a küldöttség munkáját.

Jacob Erel, az UEFA delegációjának vezetője értékelése során hangsúlyozta az alig egyéves munka hatékonyságát, a kiváló strukturális rendszert valamint a munka szakmailag alaposan felkészült vezetését. Jacob Erel külön kiemelte a játékvezetés különböző szintjein dolgozók önzetlen áldozatvállalását.

Mindezek alapján nem tűnik túlzott optimizmusnak abban bízni, hogy a magyar játékvezetők június 27-én az elsők között teljesítik az európai konvenció elvárásait. A jelentős anyagi támogatásnál is többet jelenthet, hogy a magyar játékvezetők elismertsége hamarosan ismét a kontinens legjobbjaiéval vetekedhet majd.
 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS