Elhunyt id. Mohácsi Lajos

2017. május. 15., 14:09   |    

Elhunyt id. Mohácsi Lajos

Id. Mohácsi Lajos korábbi játékvezető 2017. május 13-án, életének 82. évében hosszan tartó betegség után elhunyt.

Id. Mohácsi Lajos 1935. április 12-én született Zagyvapálfalván. Labdarúgó-pályafutását 1948-ban kezdte el Salgótarjánban, a Bányagépgyár csapatában, ahol kapusként sok szép évet töltött el a megyei első osztályban és az NB III-ban egyaránt. Az aktív labdarúgást 1963-ban fejezte be. Ekkor labdarúgó-játékvezetői vizsgát tett Balassagyarmaton. Miután végigjárta a megyei, NB III, az NB II és az NB I/B által nyújtott „előiskolát”, első NB I-es mérkőzését 1971. április 10-én vezette Dunaújvárosban, ahol a Szeged csapata volt az ellenfél. Ezt követően 1983-ig volt az országos játékvezetői keret tagja.

Számos NB-s mérkőzést vezetett, illetve asszisztált. Összes 157 NB I-es mérkőzést vezetett le, pályafutása során háromszor volt az év játékvezetője. A nemzetközi porondon is helytállt, tizenhatszor járt külföldön, ahol legtöbbször Palotai Károllyal ténykedett együtt BEK-, KEK-, illetve válogatott mérkőzéseken. A magyar ifjúsági válogatottal játékvezetőként három hetet töltött Észak-Koreában. Visszavonulása után a Nógrád Megyei Játékvezetői Bizottság oktatásvezetője, 1988-2001 között pedig az elnöke volt. Ezen idő alatt került az országos ellenőri keretbe. Miután az elnöki tisztségéről leköszönt, tiszteletbeli elnökké választották. 70 éves koráig volt az országos ellenőri keret tagja.

A labdarúgó játékvezető munkája elismeréséül 2002-ben átvehette a Nógrád Megyei Önkormányzat által alapított Bérczy Károly Sportdíjat.

Id. Mohácsi Lajos hamvasztás utáni búcsúztatására 2017. május 19-én 16.00 órakor a Zagyvapálfalvai alsó temetőben kerül sor.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS