Egyeztetés a magyar futball jövőjéért

2006. október. 19., 19:29   |    

Egyeztetés a magyar futball jövőjéért

Csütörtökön Bólyban tartotta ülését a Megyei Labdarúgó Szövetségek Elnöki Kollégiuma. Az MLSZ vezetőinek és 17 megyei szövetség elnökének részvételével tartott négyórás megbeszélésen a játékvezető-képzés helyzete volt az egyik legfontosabb téma.

Megyei szinten is fontos feladat a játékvezetők képzése

A baranya megyei Bólyban rendezett tanácskozáson Kisteleki István, az MLSZ elnöke és Kmety Ildikó főtitkár is részt vett. A naprendi pontok között a legnagyobb hangsúlyt a játékvezetés kapta - Vágner László, az MLSZ JB elnöke az UEFA konvencióhoz történő csatlakozásunk feltételei kapcsán tartott beszámolót a megyei vezetőknek.

- A csatlakozás részleteiről tájékoztattam az elnököket - mondta el honlapunknak Vágner László. - Az eddigi eredményekről és a következő időszak legnagyobb, a megyéket érintő feladatairól ejtettünk szót. Öt pontban számoltunk be a feltételek megvalósításának kérdéséről. Az első szervezési jellegű, ennek célja az, hogy szakmailag függetlenné váljunk a területi labdarúgó szövetségektől. A következő a Talent program feladatainak ellátása. A program részletei országos szinten készen állnak, most a megyéken a sor, hogy bekapcsolódjanak a tehetségek kiválasztásába. A harmadik pont az ellenőrzés kérdése. Óriási különbséget tapasztaltunk a megyék között, van, ahol nagyságrendekkel több pénzt áldoznak az ellenőrzésre, mint más területi egységekben. Meg kell vizsgálnunk ennek okát, mert fontos, hogy mindenütt biztosítva legyen a kellő pénzügyi háttér. A negyedik a toborzás feladata- talán ez a legégetőbb tennivaló. Be kell bizonyítani a magunk és az UEFA számára is, hogy mind a húsz megyében meg tudjuk tartani a kurzusokat, és növeljük a vizsgázott, gyakorlatban is működő játékvezetők számát. Az utolsó témakörben Ring János, a frissen kinevezett országos instruktor számolt be a megváltozott alapfokú játékvezetői képzés új kihívásairól.

Továbbképzés az MLSZ-ben

A közeljövő feladatai kapcsán Vágner László elmondta, minden megye felelősöket jelölt ki a feladatok elvégzésére, így mindenhol van instruktor, utánpótlás-vezető, ellenőrzésért felelős vezető és toborzást kézben tartó személy is. 'Őket november 11-én összehívjuk, és az országos szakági vezetők központi tájékoztatást és továbbképzést tartanak számukra az MLSZ-ben az összehangolt munka érdekében.'

Ezt követően a vezetők általános helyzetértékelést tartottak, megvitatva a legégetőbb szakmai problémákat és feladatokat. Sor került az NB III-as versenybizottságok munkabeszámolójára is. A megbeszélés nagyon önkritikus, és nyílt hangnemben zajlott, minden megyei vezető a továbblépéshez és a fejlődéshez szükséges teendőkre összpontosított.

 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS