Edzőtáboroztak a játékvezetők

2008. július. 16., 11:08   |    

Edzőtáboroztak a játékvezetők

A hétvégén a játékvezetők foglalták el a Tatai Edzőtábort. Az első két osztályban működő vezető bírók, asszisztensek és ellenőrök nagyon zsúfolt programot teljesítettek.

A pénteki fizikai felmérés követelményeit egyetlen kivétellel mindenki könnyedén vette.

A tábor szakmai munkáját ezúttal az UEFA Játékvezetői Bizottságának tagja, az Eb-döntő ellenőre, Jaap Uilenberg segítette. A szakember által tartott előadások nagy élményt jelentettek valamennyi résztvevő számára.

A résztvevőknek több érdekes előadást tartottak
Először a magyar bírói kar láthatta az EURO2008 tapasztalatairól készült oktatófilmet.

A film két legfontosabb üzenete a játék presztízsének, a játékosok testi épségének védelme, valamint a játékvezető és sportvezetők, edzők kapcsolatában a nyomásgyakorlás szándékának kezelése volt. (Ezt a DVD-t valamennyi NB I-es csapat rövidesen megkapja.)

Jaap Uilenberg, az MLSZ JB és a fiatal magyar játékvezetői kar támogatója - egyben a holland JB elnöke - 'ajándékot' is hozott. A magyar – görög barátságos mérkőzés holland játékvezetői működését viszonozva szeptemberre Szabó Zsolt vezetésével magyar csapatot hívott meg a Hollandia – Ausztrália barátságos találkozóra.

A tábort meglátogatta az MLSZ alelnöke, Dunai Antal,
Dunai Antal különbőző elismeréseket adott át
aki különböző elismeréseket adott át a szakmai munkában és az UEFA Conventionban legjobban dolgozó személyeknek és megyéknek. Kovács István, a MLSZ adminisztrációs vezetője az őszi szezon várható feladatairól tartott érdekes előadást.

A Versenykiírások és a Versenyszabályzat változásait Kormányos Gábor ismertette.

A tábor zárásaként Vágner László, az MLSZ JB elnöke hangsúlyozta: kiélezett bajnokságra számítva még nagyobb felelősség hárul majd a játékvezetés területén dolgozó valamennyi sportemberre.

Kedden az UEFA székházából érkezett levél, amelyben a játékvezetés irányítója, Yvan Cornu gratulált a tábor színvonalas megrendezéséhez és sok sikert kívánt a magyar játékvezetőknek a nemzetközi megmérettetésekhez.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS