Cseremérkőzések Hajdú-Bihar és Bihar megye között

2008. október. 27., 14:39   |    

Cseremérkőzések Hajdú-Bihar és Bihar megye között

A nálunk és Romániában végbement rendszerváltásig vezethető vissza a magyarországi Hajdú-Bihar és a romániai Bihar megye labdarúgó szövetségeinek kapcsolata.

Míg a 1990-es évekre a kétoldalú, addig a 2000 utániakra a szomszédos megyéket is bevonó többoldalú együttműködés volt a jellemző. Az elmúlt években a hajdú-bihari játékvezetői-, és edzőbizottságok csapatai megmérkőztek Bihar, Kolozs és Temes megyék hasonló csapataival. Következő állomásként, hogy 2008 őszén a Bihar megyei edződelegáció látogatásakor megállapodás született a minél több területet felölelő együttműködésről. Így került sor a hajdú-bihari játékvezetők romániai működésére, illetve viszonzásként a Bihar megyeiek hajdú-bihari szereplésére - egyelőre havonta egy-egy megyei bajnoki mérkőzés levezetésére. Ezekre a mérkőzésekre mindkét megye legjobb játékvezetőit küldte, amely elképzelés találkozott a csapatok igényével is.

null

Az eddig lebonyolított 2-2 mérkőzés játékvezetése bizonyította, hogy a jó ötlet jó megvalósítás esetén elnyeri a résztvevők (csapatok, nézők) tetszését. Az egymás megyéjében szerzett tapasztalatok gazdagították a csapatok, a játékvezetők ismereteit, gyakorlatát. A sportvezetők kölcsönösen elismerték azokat a területeket, amelyekben a másik megyében tapasztaltak színvonalasabbak, egyszerűbbek, jobbak. A romániai játékvezetőknek nagyon tetszett a náluk alkalmazottnál sokkal egyszerűbb magyar mérkőzés-jegyzőkönyv, a számítógépes feldolgozás. A magyarországiak viszont elismeréssel szóltak az ottani játékterek gondozottságáról, a külső körülmények nagyléptékű fejlesztéséről, a profibb szemléletről.

Remélhetőleg ezek a pozitív tapasztalatok további lendületet adnak a további együttműködésnek.
 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS