Buzás Balázs a grúziai U19-es Eb elődöntőjében

2017. július. 18., 15:03   |    

Buzás Balázs a grúziai U19-es Eb elődöntőjében

A tavalyi azerbajdzsáni U17-es kontinensviadal után újabb rangos megbízatást kapott a békéscsabai FIFA-asszisztens.

Élete első, legnívósabb nemzetközi megmérettetésén hosszú utat járt be a magyar FIFA-asszisztens – a döntőben is szerepet kapott. A 2016-os azerbajdzsáni U17-es Európa-bajnokság fináléjában, Bakuban a Portugália–Spanyolország ibériai presztízsmeccsen a cseh Petr Ardeleanu munkáját segítette a török Ceyhun Sesigüzel társaságában.

Nemrégiben a július 2-15-ig tartó grúziai U 19-es kontinensviadal nyolcas döntőjében bizonyíthatott. Összesen hat játékvezető és nyolc asszisztens kapott meghívót az európai szövetségtől, tehát előkelő szerep hárult Buzás Balázsra.

A csoportmérkőzések nyitókörében az Anglia-Bulgária (2–0) párharcon a norvég Hobber Nilsen munkáját segítette az ukrán Igor Alokhin társaságában Tbilisziben. A második fordulóban Goriban a Németország-Bulgária (3–0) összecsapáson az orosz Sergei Lapochkin játékvezetőnek asszisztált a skót Graeme Stewarttal. A harmadik megbíztása a Hollandia-Bulgária (1–1) meccsen volt, amit a döntő játékvezetője, a szerb Srdjan Jovanovic dirigált, Buzás Balázs mellett az albán Denis Rexha állt helyt az oldalvonalnál.

Teljesítményére a elődöntőben tette fel a koronát a magyar asszisztens: a grúz főváros Mikheil Meskhi stadionjában az Anglia-Csehország (1–0) találkozón az olasz Daniel Massa tevékenységéhez tett hozzá a belga Thibald Nijssennel.

Az Európa-bajnokságot végül Anglia nyerte, a döntőben 2–1-re győzték le Portugáliát.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS