Budapesten megkezdődött a játékvezetői tanfolyam

2007. november. 27., 13:08   |    

Budapesten megkezdődött a játékvezetői tanfolyam

''Ki korán kel, aranyat lel'' - tartja a közmondás. Jól tudják ezt a Budapesti Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottságának elöljárói is, hiszen már december 3-án megtartották a 2008-as játékvezetői tanfolyam első előadását.


Az UEFA és az MLSZ által támogatott kurzust Bajkai János BLSZ JB elnök elégedetten nyitotta meg a nagyszámú, mintegy 80 fős hallgatóság előtt.

A fiatal résztvevők ''bemelegítésként'' Vágner László MLSZ JB elnököt hallgathatták. A volt FIFA bíró tájékoztatást adott a labdarúgás szervezeti felépítéséről, a tanfolyam tematikájáról, a vizsgák időpontjáról, valamint a játékvezetés szépségeiről és buktatóiról, az előrelépés feltételeiről és lehetőségeiről.

A gondolatébresztőnek szánt első nap után december 10-én Koch György oktatási vezető irányításával már a szabályokkal ismerkedhetnek a leendő sípmesterek. A munka dandárja januárban kezdődik és a márciusi vizsgákig hetente találkoznak a jelentkezők.

Tompos Zoltán, a BLSZ JB toborzásért felelős elnökségi tagja a résztvevők által kitöltött kérdőívek alapján elmondta, sokan az NB I-es, sőt, a FIFA keretbe kerülést tűzték célként maguk elé és a túlnyomó többség már 2008. márciusától a BLSZ-ben kíván működni. Ennek Selmeczi József játékvezető-küldő örülne legjobban, hiszen Budapesten évek óta létszámhiánnyal küzdenek.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők pótjelentkezéseket január elejéig elfogadnak.
 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS