Bognár Tamásék Milan Baros csapatánál

2016. szeptember. 29., 21:17   |    

Bognár Tamásék Milan Baros csapatánál

A Liberec–PAOK Európa Liga-csoportmeccsen bizonyított a magyar játékvezetői hatos.

Örök emlék párharc Szpisják Zsoltnak a PAOK libereci vendégjátéka. A korábbi FIFA-asszisztens ezúttal tartalék-játékvezetőként búcsúzott a nemzetközi porondtól az U Nisy stadionban, ahol az EL H csoportjának második fordulójának egyik mérkőzését rendezték.

Az 1958-ban alapított kétszeres bajnok Slovan Liberec csapatát zömmel cseh játékosok alkotják. Legismertebb játékosuk a nemzetközileg is jegyzett Milan Baros, a Liverpool, az Aston Villa, a Lyon és a Galatasaray csatára, aki visszatért hazájába. A 100 ezer lakosú észak-cseh város együttese az EL-ben az Admira Wacker (2-1, 2-0) és az AEK Larnaca (1-0, 3-0) ellen is kettős győzelemmel jutott túl. A csoportkör első fordulójában kis híján nyertek a Qarabag otthonában, de a 94. percben Sadygov egyenlített (2-2). Jindrich Trpiskovsky edző gárdája hazája bajnokságában a tizennegyedik helyen szerénykedik (a hét forduló alatt elért mindössze egy győzelemmel). A görög topklub, a szintén kétszeres bajnok PAOK sorait erősítette korábban Lóránt Gyula, a közelmúltban pedig Torghelle Sándor.

A szaloniki csapatot a szerb Vladimir Ivic gardírozza, jelenleg a bajnokságban veretlenül a hatodik helyen várják a folytatást. A Bajnokok Ligája-selejtezőjében az Ajax ellen búcsúztak (1-1, 1-2), az Európa Ligában viszont még gólt sem kaptak: a grúz Dinamo Tbiliszit oda-vissza verték (3-0, 2-0), a csoportkörben pedig hazai pályán gól nélküli döntetlennel zártak a Fiorentinával szemben. A Slovan Liberec-PAOK Szaloniki mérkőzésen Bognár Tamás volt a játékvezető. Asszisztensként Buzás Balázs és dr. Varga Zsolt hathatós segítségére számíthatott. Az alapvonali játékvezetői feladatokat Farkas Ádám és Solymosi Péter látták el. Tartalék-játékvezetőként Szpisják Zsolt oldotta meg a feladatát.

A Liberec az orosz Nikolaj Komlichenko góljával már az 1. percben előnyhöz jutott, majd a 10. percben a Stefanos Athanasiadis büntetőből egyenlített, majd a görög játékos a 82. percben újra eredményes volt, kialakítva az 1-2-es végeredményt.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS