Bognár Tamás Bukarestben EL-párharcot vezet

2016. október. 19., 12:01   |    

Bognár Tamás Bukarestben EL-párharcot vezet

A Steaua-Zürich Európa Liga-mérkőzést hat magyar játékvezető közreműködésével rendezik meg.

Vasárnap még a Szolnok-Nyíregyháza NB II-es meccsen fújta a sípot a 37 éves FIFA-játékvezető, csütörtökön pedig Bukarestben dirigálja a Steaua-Zürich találkozót Bognár Tamás. Az öt éve átadott, impozáns, 55 ezres Nemzeti Stadionban 19 órakor indul útjára a labda.

A pontosan 30 éve BEK-győztes Steaua az elmúlt években többször is mérkőzött helvétekkel: Basel (Bajnokok Ligája), Grasshoppers (Európa Liga), St. Gallen (UEFA-kupa). A 1947-ben, Militarii (Katonák) becenevű klub 26-szor nyerte meg hazája bajnokságot, 22-szer pedig elhódította a kupát. Jelenleg 12 forduló után 26 ponttal vezeti a tabellát. A Bajnokok Ligája-selejtezőjében a prágai Spartát búcsúztatta Stanciu triplájával (1-1, 2-0), ám a Manchester City már nagy falatnak bizonyult (0-5, 0-1). Az Uli Forte révén edzett Zürich is első a svájci mezőnyben, csak éppen jelenleg a másodosztályban szerénykedik a nagy hagyományokkal bíró, 1896-ban alapított klub.

Az Európa Liga L-csoportjában a Laurentiu Reghecampf által irányított Steaua előbb a török Osmanlispor vendégeként vesztett 2-0-ra, majd hazai pályán a spanyol Villarreal ellen 1-1-re végeztek. A Zürich a Villarreal otthonában 2-1-re maradt alul, az Osmanlisport viszont 2-1-re legyőzte Svájcban. Jelenleg a hispánok vezetik a csoportot 4 ponttal.

Bognár Tamás utoljára tavaly vezetett tétmeccset svájci együttesnek (EL: Belenenses-Basel 0-2), 2011-ben és 2013-ban pedig Romániában bíráskodott az Európa Ligában (Gaz Metan Medias-Mainz 1-1, Pandurii Targu Jiu-Levadia Tallinn 4-0). Ezúttal Buzás Balázs és dr. Varga Zsolt asszisztensi tevékenységére támaszkodhat, az alapvonali játékvezetőket pedig Farkas Ádám és Solymosi Péter látják el. Tartalék-játékvezetőként Theodoros Georgiou ügyel a technikai zónákon belüli rendre.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS