Bizalom a játékosok és a vezetők felé

2007. február. 01., 08:35   |    

Bizalom a játékosok és a vezetők felé

A hétvégén az egykori FIFA-bíró, Huták Antal által irányított BLSZ JB szervezésében került sor a budapesti játékvezetők dunavarsányi edzőtáborozása.

Létrejött a Talent-keret

Az úgynevezett Top-keret tagjai tettek tanúbizonyságot fizikai és elméleti felkészültségükről. Érdekesség, hogy a szabálytesztet tizennégyen is 100 százalékos eredményességgel teljesítették. A szakmai előadásokon elsősorban a szabályváltozásokat, a büntetőrúgások kapcsán előforduló helyzeteket és a mérkőzésekre való felkészülést vesézték ki leginkább a résztvevők.

A tábor mottójaként a síposok a 'Bizalom a játékosok és a vezetők felé!' - gondolatot fogalmazták meg, hozzátéve: az eredményes munka csak akkor valósulhat meg, ha a jó hozzáállás kölcsönös. A táborral kapcsolatos további érdekesség, hogy a vezetők létrehoztak egy úgynevezett Talent-keretet, amelyben azon fiatalok kapnak helyet, akiknek elméleti és fizikai felkészültsége - valamint a mérkőzéseken nyújtott teljesítménye - alapján esélyük lehet arra, hogy bekerüljenek az utánpótlás-, illetve az országos keretbe. Hogy az országos vezetés mennyire odafigyel a fővárosi játékvezetőkre, jelzi: az MLSZ JB elnöke, Vágner László jelenlétével tisztelte meg az edzőtábort.

Az elöljárók törekvése az is, hogy kellően megbecsüljék azon budapesti bírókat is, akik koruknál fogva ugyan már nem léphetnek feljebb, de tapasztalatukkal mindenképpen a fővárosi labdarúgás hasznára lehetnek.
 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS